Huonokuntoista seurakuntataloa ei kannattanut korjata

Lempäälän-Vesilahden Sanomat julkaisi mielipidepalstalla Pekka Laitilan (LVS 31.1.2013) ja Eero Ruotsilan (LVS 4.2.2013) kirjoitukset Sääksjärven seurakuntatalosta. Arvostamme kirjoittajien näkemyksiä, mutta tahdomme oikaista asiavirheet.

Sääksjärven seurakuntatalo on hyvin huonokuntoinen. Tämä oli tiedossa jo viime talvena, kun tehtiin talon saneeraussuunnitelmaa. Rakennetutkimusten jälkeen korjaustarpeen laajuus ja kustannukset tulivat kuitenkin kaikille yllätyksenä. Esimerkiksi talon ulkoseinät olisi pitänyt purkaa ja rakentaa uudelleen. Talon korjauksen kustannusarvio oli kaksi miljoonaa euroa. Tämän vuoksi kirkkovaltuusto päätti toukokuussa 2012 keskeyttää korjaushankkeen, ja tontin käytölle lähdettiin hakemaan muita ratkaisuja.

Uusien tilojen kustannukset eivät ole tiedossa. Seurakuntatilojen suunnittelu on tarkoitus toteuttaa seurakuntakeskuksen tontin kaavoituksen yhteydessä. Kustannusarviota ei ole vielä tehty, sillä hanke on alkuvaiheessa.

Lempäälän seurakunta sai 1970-luvun lopulla Sääksjärven seurakuntatalon rakentamiseen taloudellisesti merkittävän lahjoituksen, mutta taloa ei suinkaan tehty kokonaan lahjoitusvaroin. Lahjoittaja halusi pysyä täysin tuntemattomana eikä hän tehnyt lahjoituksesta mitään asiakirjaa.

 

Lempäälän seurakunta

Aulikki Puntola, talousjohtaja

Mikko Oikarinen, kirkkoherra

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?