Katosiko puuro päiväkodeista?

Eteläisen ja pohjoisen alueen päivähoidon aluejohtajina toimivat Mirva Pietarila (vas.) ja Katri Auvinen aloittivat toimissaan tammikuussa.

Eteläisen ja pohjoisen alueen päivähoidon aluejohtajina toimivat Mirva Pietarila (vas.) ja Katri Auvinen aloittivat toimissaan tammikuussa.

Päiväkoti-ikäisen lapsen äiti ihmetteli, miksi Lempäälän päiväkodeissa tarjotaan aamupalaksi muroja. Mihin vanha kunnon puuro on hävinnyt lasten aamiaiselta?

Ruokapalvelupäällikkö Liisa Haikka toteaa, ettei puuro suinkaan ole mihinkään hävinnyt.

– Muroja tarjotaan yhtenä arkiaamuna eli maanantaisin, Haikka sanoo.

– Muina aamuina puuroa on edelleen tavalliseen tapaan.

Syyksi muromaanantaihin Haikka sanoo halun ottaa sekä lasten että aikuisten aamupalatoiveita huomioon. Muroja on tarjolla ennen kaikkea vaihtelun vuoksi.

– Lisänä on aina myös leipää, tummaa ja vaaleaa, sekä tuorepala, Haikka toteaa.

– Aivan pienille on saatavilla kaikkina aamuina päiväkodin omassa keittiössä pikakaurahiutaleista valmistettua puuroa, hän lisää.

Pohjoisen alueen päivähoidon aluejohtaja Katri Auvinen sanoo, että ruokapalvelu tekee päätökset aamupalojen sisällöistä.

– Meillä ei ole mitään moitittavaa heidän toiminnassaan, Auvinen ilmoittaa.

Vaikka päivähoito yrittää ottaa huomioon sekä lasten että vanhempien pyyntöjä, ei aivan kaikkia päivittäisiä toiveita välttämättä pystytä täyttämään.

– Toiveita kuitenkin kuunnellaan ja niihin vastataan mahdollisuuksien mukaan, Auvinen sanoo.

Päiväkoti-ikäisten vanhemmilla on halutessaan mahdollisuus saada tarkka tieto siitä, mitä puuroa kunakin päivänä päiväkodissa on tarjolla.

Ruokapalvelu valmistaa myös päivittäin aterioita erityisruokavalioita tarvitseville lapsille. Erilaiset allergiat ovat lasten keskuudessa lisääntyneet viime vuosina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?