Lempoisten koulun opettaja täyttää sata vuotta

Lempoisten koulu Lempäälässä kokee tänä vuonna mullistuksia, kun koulua on ryhdytty laajentamaan. Melkoinen tapahtuma paikkakunnalla oli sekin, kun koulu vuonna 1953 aivan uuden uutukaisena avasi uksensa. Yksi uuden koulun ensimmäisistä opettajista, Lahja Oittinen, täyttää 22. helmikuuta sata vuotta.

Lempäälän vanhimpiin lukeutuva Lahja Oittinen asuu tyttärensä Paula Eskolan luona Koulutien varrella lähellä entistä työpaikkaansa. Vaikka hän ei enää kovin tarkasti seuraa päivän uutisia, on hän tietoinen siitä, mitä ”omalla” koululla tapahtuu.

Lahja Oittinen lukee mielellään kirjoja, etenkin elämänkertateoksia ja paikallishistoriaa. Televisiosta hän seuraa uutisia, luonto-ohjelmia sekä urheilua. Urheilulajeista mieluisinta katseltavaa on taitoluistelu. Eläkepäivillään Lahja Oittinen on ollut innokas tekemään myös ristisanatehtäviä.

Toimittaja, tietokirjailija Ritva Mäkelä on haastatellut Lahja Oittista Hauralan kyläkirjaan. Kirjassa kerrotaan, että Lahja Oittinen piti uudessa Lempoisten koulussa erityisen hienona yhdistettyä juhla- ja voimistelusalia näyttämöineen. Hän valmisti näyttämölle useita näytelmiä ja ompeli usein myös niiden esiintymisasut.

Harmoni oli ainoa, mikä hänen luokastaan puuttui. Lahja Oittinen vei sinne omansa.

Lahja Oittinen ehti uransa aikana opettaa lempääläläisiä ainakin kahdessa polvessa. Hänen oppilaisiinsa kuului monia nykyisinkin paikkakunnalla vaikuttaneita henkilöitä, kuten muun muassa Raili Reini, Lasse Saari ja Päivi Saarenheimo, nykyisin Söderström sekä Antti Piippo.

Juhlapäiväänsä Lahja Oittinen viettää perhepiirissä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?