Ruokaa sielulle ja ruumiille

Koululaisten hiihtolomat ajoittuvat Pirkanmaalla viikon päähän. Moni perhe suuntaa tuolloin pohjoiseen, vaikka Lempäälän seudulta ei tarvitse välttämättä ajaa puolta vuorokautta päästäkseen luonnon elämysten keskelle. Paikallisille ihmisille kohteet ovat tuttuja, mutta ulkopuoliselle luontoturistille vaikkapa Lempäälän Kirskaanniemi ja Vesilahden Kirveslammi olisivat houkuttelevia kohteita. Täällä luontomatkailu on vielä suhteellisen vaatimatonta verrattuna esimerkiksi Kuusamon matkailuteollisuuteen, mutta mahdollisuuksia kyllä olisi.

Ulkoilma saa yleensä ruokahalunkin heräämään, ja erilaisissa ruokahankkeissa voisi olla ideaa meidänkin seudullamme. Luontoelämykset ja ruoka ovat maaseutualueille luontevia tapoja tehdä tulosta. Perinteisen maataloustuotannon jäädessä yhä harvempien käsiin, on uusia ideoita kaivettava esille. Toivottavasti joillekin elanto tulee jatkossa myös luontoturisteista ja heidän ruokkimisestaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?