Iiro Niskasesta Hämeen hiihtokunkku

Atte Urvanta (vas.), Roope Niskanen ja Leevi Lampén voittivat Kangasalla 10- vuotiaiden viestin. Leevi ankkurina ehti hyvin loppusuoralla liputtaa eikä hopeajoukkue ehtinyt samaan kuvaan.

Atte Urvanta (vas.), Roope Niskanen ja Leevi Lampén voittivat Kangasalla 10- vuotiaiden viestin. Leevi ankkurina ehti hyvin loppusuoralla liputtaa eikä hopeajoukkue ehtinyt samaan kuvaan.

Ei määrä vaan laatu – jokseenkin tuolla reseptillä harjoitelleena LeKin Iiro Niskanen hiihti itsensä Hämeen piirin mestariksi viime lauantaina Tampereella.  Opintojen ehdoilla viisaasti harjoitellut Iiro voitti vapaan tyylin 15 kilometriä. Nuorten MM- joukkueen ylöjärveläinen kovanaama Antti Ojansivu jäi kakkoseksi 22 sekunnin päähän ja kaikki Valkeakosken Hakan nimet enemmän.

LeKin tallista Jussi Salo hiihti komeasti neloseksi. Yhdistettyyn panostavan Jussin hiihto on kuosissa – enää tarvitaan vain pitkiä hyppyjä. Esa Sepän hiihto puolestaan oli ponnetonta ja sijoitus 10. Mika Tahvanainen oli nelikymppisten nelonen. Muita aikuishiihtäjiä ei LeKistä osallistunut.  Monen yllätykseksi ja normaalista poiketen pm- kisat hiihdettiin Kaupin erittäin raskailla, Pirunvuorelle ulottuvilla Sm- radoilla.

LeKi- junioreita eniten

Iida Niskanen valmistautui viestiin huolella – tuloksena hopeaa.

Iida Niskanen valmistautui viestiin huolella – tuloksena hopeaa.

Junioreita sen sijaan LeKistä oli enemmän kuin mistään muusta seurasta: 29 ilmoittautunutta.  Pikkujunnuista veteraaneihin laskien osallistujia oli Kaupissa oli liki 350 eli totuttua enemmän. Mitaleilla mitaten LeKi- junioreitten menestys oli hyvä: toisena heti Hakan jälkeen. Kisalaisista ylivoimaiseksi mestariksi hiihti 16- vuotiaiden Valtteri Niskanen, jolle startti oli köhäviikkojen jälkeen ensimmäinen. Vuotta nuorempien sarjassa Sauli Heinänen sijoittui seitsemänneksi ja Henna Mettalo kolmoseksi.

14 –vuotiaiden sarjassa Iida Niskasen sijoitus oli kolmas ja Laura Lehtikuusen seitsemäs.

”Kymmenen sakkiin” sijoittuneita oli liuta: M11 Samuel Suoniemi 8. ja 9. Leevi Lipponen, N11 Pinja Kianta 5. ja Inka Joensivu 10., M10 Leevi Lampén 2. ja Atte Urvanta 4., M9 Roope Niskanen 4. ja Roni Rämä 6., N9 Hetta Niemelä 6., M8 Miika Niemelä 4., Kasper Joensivu 5., Aatu Vaittinen 7. ja Luukas Lipponen 9., N8 Oona Kaikkonen 3.

Ennätysmäärä viestijoukkueita

Kangasalla kisattiin sunnuntaina piirinmestaruuksista perinteisellä hiihtotavalla. Kyötikkälässäkin on raskas hiihtomaasto. Jo nuorimmille eli kilometrin kiertäjille tuli eteen melkoinen haarakäyntinousu  ja vitosen lenkki koukkasi kaukaa soramonttujen pohjilta.

20-vuotiaissa LeKin Niko Takala hilautuu sinnikkäästi lähemmäs piirin kärkeä.  Niko ei jäänyt kauas pronssiplaketista.  Eroa voittajaan, Hakan Artturi Pensasmaahan kertyi 2.24. Pensasmaa oli nuorten MM-kisojen varahiihtäjä. Seuraava tosikoitos Nikolle on Puoli-Pirkka kuun vaihteessa. Mika Tahvanainen oli Kangasallakin neljäs.

Junnujen Hopeasompaviesteihin  osallistui ennätyksellisesti 12 LeKi- merkkistä joukkuetta.  Se oli toiseksi eniten seuravertailussa. Viime vuosina Hämeen juniorihiihtoa hallinneelle Ylöjärven Ryhdillä oli yhtä enemmän. Kangasalan Kisalta ja Pirkkalan Hiihtäjiltä oli kymmenisen viestijoukkuetta. Hakalta, Viialan Viriltä, Tampereen Pyrinnöltä, Hämeenlinnan Hiihtoseuralta ja Tammelan Ryskeeltä oli vähemmän. Joukkueita oli pitkälle toistasataa.

Kaikkia mitalilaatuja

Menestystäkin LeKin juniorijoukkueet HS-viesteissä saivat. 8- vuotiaitten sarjassa Luukas Lipponen, Kasper Joensivu ja Miika Niemelä ottivat hopeaa, Aatu Vaittinen, Otto Urvanta ja Arttu Formisto  pronssia. Saman sarjan tytöt Oona Kaikkonen, Teea Jaskari ja Ellanoora Haapalehto päätyivät sijalle 8.

10-vuotiaiden kilpailun kultakolmikko tuli Lempäälästä: Roope Niskanen, Atte Urvanta ja Leevi Lampén.

12-vuotiaissa Samuel Suoniemi, Leevi Lipponen ja Eetu Mutikainen suksivat sijalle 8. Joukkue Roope Rämä, Juha Närhi ja Eerik Aaltio oli 15. Samanikäisillä tytöillä sujui hieman paremmin. Hilla Niemelä, Elli Kuoppala ja Pinja Kianta kuudensina, Tiia Jaskari, Inka Joensivu ja Jasmin Juujärvi yhdentenätoista.

Neljännen viestimitalin, hopeisen,  LeKille ottivat 14- vuotiaissa Iida Niskanen, Laura Lehtikuusi ja Anniina Knuutila.

16-vuotiaissa Lekillä oli myötäistä ja vastaista. Myötäistä oli neitojoukkueen saaminen kokoon  ja sijoituskin kohtalainen, 7. Alkutalvesta näytti, että seuralla on erinomainen poikien viestijoukkue  valtakunnantasoisestikin. Kahden sairastelun takia ei Kangasalle saatu edes täyttä joukkuetta. Valtteri Niskanen kuitenkin aloitti ja tuli vaihtoon kolmen hiihtäjän sekunttinipussa. Sauli Heinänen jatkoi viestiä, joka suunnitellusti keskeytyi ankkurin puuttuessa.

Antero Korhonen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?