Uudet tuulet: Lempaala.fi-verkkosivusto uudistetaan syksyyn mennessä. Kunnan kotisivuista halutaan nykyaikaiset, selkeät ja helppokäyttöiset.

Lempäälä uudistaa nettisivunsa

Tältä näyttää Lempäälän verkkosivut tällä hetkellä. Uusi ilme sivuilla saadaan vielä tämän vuoden puolella, aikaisintaan syksyllä.

Tältä näyttävät Lempäälän verkkosivut tällä hetkellä. Uusi ilme sivuilla saadaan vielä tämän vuoden puolella, aikaisintaan syksyllä.

Lempäälän kunnalla on käynnissä verkkosivujen laajamittainen uudistaminen. Sivujen ulkoasua kohennetaan tuoreemman näköiseksi, hakutoimintoja parannetaan ja ylipäätään koko paketti siirretään tälle vuosikymmenelle.

Lempäälän verkkosivujen pääkäyttäjän ja viestintäryhmän puheenjohtajan Tiina Kinnusen mukaan tavoitteena on, että uudet verkkosivut valmistuvat  syksyllä.

Kinnunen kertoo, että kaiken lähtökohta uusilla sivuilla on loogisuus.

– Uusilla sivuilla pyritään siihen, että kaikki löytyy loogisista paikoista. Sivuja suunnitellaan kuntalaisen näkökulmasta, jotta niistä tulee ehdottomasti nykyistä kätevämmät.

Sivuille kehitetään paraikaa paljon uusia toimintoja. Kinnunen nostaa esiin esimerkiksi uuden karttapalvelun, josta pystyy tarkistamaan asuinpaikkansa perusteella, mihin lääkäripiiriin kuuluu ja kuka on omalääkäri.

Kunnan yhteystiedot pyritään saamaan helpommin esille, ja myös kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet nostetaan näkyvälle paikalle. Kännyköille soveltuvaa mobiilisivuakin suunnitellaan.

Asukkaiden palaute otettu huomioon

Kunnan nykyiset verkkosivut lanseerattiin vuonna 2008.  Kinnusen mukaan nyt oli uudistusten aika.

Kun uusia sivuja on lähdetty kehittämään, on ollut tärkeää kuunnella verkkopalvelun käyttäjien mielipiteitä.

– Meille tulee palautetta koko ajan. Sen pohjalta yritämme kehittää palvelua entistä paremmaksi, Kinnunen toteaa.

Palautetta on kerätty järjestelmällisesti. Vuonna 2011 Katja Falcão ja Tanja Kauppinen tekivät lempaala.fi-sivuston kehittämisestä Hämeen ammattikorkeakouluun opinnäytetyön, johon liittyi kuntalaisten toiveiden hyödyntäminen. Nyt tutkimuksen tulokset ovat hyötykäytössä, kun uusia sivuja kehitetään.

Facebookiin Lempäälä ei ole lähiaikoina liittymässä. Tiina Kinnunen kuitenkin muistuttaa, että Lempäälän kulttuuripalvelut ja Lempäälän kirjasto ovat aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa.

Vesilahden kunta uudisti verkkosivunsa viime kesänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?