Vesijohto- ja viemärisaneeraajalla kova kasvuvauhti

 

Tommi Sajakoski käsissään puolimetrisiä muovisia sujutusmoduleita, Yritys alkaa käyttää saneerauskohteissaan myös itse maahantuomaansa muotoputkea.

Tommi Sajakoski käsissään puolimetrisiä muovisia sujutusmoduleita, Yritys alkaa käyttää saneerauskohteissaan myös itse maahantuomaansa muotoputkea.

Lempäälän Marjamäestä operoiva Hämeen Vesihuolto Oy on saanut aikaan merkittävän päänavauksen. Tähän asti lähinnä Pirkanmaalla toiminut yritys kurottaa Etelä-Suomeen, kasvattaa liikevaihtonsa lähes kolminkertaiseksi ja palkkaa lisää työvoimaa.

Iso sopimus
Etelä-Suomeen

Viemäreitä ja vesijohtoja saneeraava ja korjaava sekä muun muassa jätevesipumppaamoja huoltava ja korjaava yritys on saanut asiakkaakseen Tuusulan, Keravan ja Järvenpään kunnat, jotka ovat yhdessä solmineet lempääläläisyrityksen kanssa nelivuotisen sopimuksen. Arvoltaan neljän miljoonan euron arvoisella sopimuksella yrityksen nykyinen noin 600 000 euron vuotuinen liikevaihto kasvaa lähivuosiksi noin puoleentoista miljoonaan.

Vesijohdon vetäminen alkaa Tuusulasta.

– Henkilöstöä meillä on kolmesta neljään, tällä hetkellä kolme ulkopuolista minun lisäkseni. Nyt meillä on selkeä tarve palkata lisää väkeä. Tarvitsemme viemäritöitä pelkäämättömiä ja muovihitsaukseen kykeneviä tekijöitä, sanoo yrittäjä Tommi Sajakoski.

Itsekin käytännön töihin osallistuva Sajakoski toimi alkuaan samalla alalla vieraan palveluksessa ja alkoi vuonna tehdä samoja töitä omalla toiminimellä vuodesta 2005, ensin sivutoimisesti.

Sajakoski on ollut Lempäälässä toteuttamassa Lastusten ja Ruodasjärven vesiosuuskuntia ja vastannut vesiosuuskuntien verkostojen huollosta ja laajentamisesta.

– Nytkin ollaan Kärjenniemessä.

Yhden miehen yrityksenä aloittanut yritys muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2011, jolloin se muutti nykyisiin toimitiloihinsa Marjamäen yritysalueelle.

Näihin aikoihin asti yritys on urakoinut pääurakoitsijoille alihankkijana, muun muassa Lempäälässä. Nyt Hämeen Vesihuolto palvelee itse suoraan asiakkaanaan olevia kuntia ja kaupunkeja. Kuntien ja kaupunkien kanssa tehtävät sopimukset ovat puitesopimuksia, joissa yritys sitoutuu tietyksi ajaksi eteenpäin tekemään kunnalle sen tarvitsemia vesijohto- ja viemäritöitä.

– Teemme itse kaiken alusta loppuun, sillä meillä on myös kaivurit maanrakennustöitä ja putkien vetämistä varten. Parin viikon päästä meillä alkaa työmaaurakka Luvialla. Kevään tullen aloitamme vesijohto- ja viemärisaneerauksen Lempäälässä Sääksjärvellä Uuden Euroopan alueella. Meillä on myös  sopimus muun muassa Orimattilan kanssa. Töitä voi tulla pian lisääkin, sillä olemme kuntien ja kaupunkien kilpailutuksissa mukana, sanoo Sajakoski huomauttaen, että saneerattavilla asutusalueilla rakennetaan asukkaille töiden ajaksi väliaikainen vesijohtojärjestelmä.

Muotoputken
maahantuontia

Nykyaikaa vesijohtojen ja viemäreiden saneerauksessa on sujuttaa vanhojen betoni- ja rautaputkien sisään läpimitaltaan yhtä suurta muovista muotoputkea. Temppu onnistuu, kun kokoon puristettu. L-muotoinen putki sujutetaan paikoilleen ja muovaillaan oikeaan muotoonsa kuumalla vesihöyryllä ja kovalla paineella. Viemäreihin tarkoitetulla muotoputkella yritys korvaa aiemmin käytössä olleen sukkamenetelmän.

Kantona kaskessa on tähän asti ollut se, että Sajakoski on kokenut kotimaisen muotoputken kovin kalliiksi hankinnaksi. Yrityksen liikevaihdon merkittävän hyppäyksen on mahdollistanut muotoputkimenetelmään tarvittavien tarvikkeiden oma maahantuonti. Yhteistyökumppaniksi löytyi keskieurooppalainen laitevalmistaja Wavin. Sillä on muotoputkitehdas Saksassa, jonka agentiksi Hämeen Vesihuolto Oy on ryhtynyt. Järjestelmän maahantuontia, jälleenmyyntiä ja edustusta koskeva sopimus on määrä allekirjoittaa 5. maaliskuuta.

– Suomessa on ollut muotoputken valmistuksessa monopoli kahdella yrityksellä, jotka ovat yhdistymässä. Ryhdyimme maahantuojaksi, koska haluamme vetää muotoputkea myös itse.

Koko historiansa Lempäälässä toimineen yrityksen vetäjä näkee, että yli 40 vuoden ajan maahan kaivettuna olleissa rautaisissa ja betonisissa vesijohdoissa, viemäreissä ja kaivoissa riittää nyt ja tulevina vuosina runsaasti työsarkaa.

–        Töitä riittää.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?