Maksaako Lempäälä Akaan osuuden Hulauden hankkeesta?

Akaa ei välttämättä lähde mukaan Hulauden vesialueen kunnostushankkeeseen. Hankkeesta luopumisesta keskusteltiin Akaan kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa. Asia nousi esiin, koska kunnostushankkeen kustannukset ovat nousseet suunnitelman tarkentuessa.

Jos Akaa jättäytyy pois, saattaa vetovastuussa oleva Lempäälä joutua maksamaan Akaan osuuden hankkeesta.

Tällä hetkellä Akaan osuus on 36 500 euroa vuotta kohti tälle ja ensi vuodelle. Kokonaisuudessaan hanke on 1,3 miljoonan euron suuruinen, ja sille haetaan 650 000 euron tukea EU:lta.

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jouko Rytkösen mukaan tilanne on nyt se, että kaupunki odottaa tarkempaa kustannusarviota, jotta voi tehdä päätöksiä.

Lempäälän kunnan tekninen johtaja Jaakko Hupanen kuitenkin sanoo, että päätöksellä on kiire ja että Akaalta toivotaan nopeita päätöksiä.

– Ely-rahoista pitäisi tehdä päätöksiä mahdollisimman nopeasti. Lempäälän kunnanhallitus kokoontuu ensi maanantaina päättämään, maksetaanko Akaan osuus, jos se jättäytyy pois, vai mitä tehdään.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?