Asiakkaiden määrä lisääntyi sekä Lempäälässä että Vesilahdella

Tampereen Seudun Osuuspankilla kuuden prosentin kasvu

TSOP:n varatoimitusjohtaja Jani Vilpponen (vas.) sekä konttorinjohtajat Hannele Lehtonen ja Tuomo Smått ovat tyytyväisiä pankin tulokseen.

TSOP:n varatoimitusjohtaja Jani Vilpponen (vas.) sekä konttorinjohtajat Hannele Lehtonen ja Tuomo Smått ovat tyytyväisiä pankin tulokseen.

Tampereen Seudun Osuuspankilla menee hyvin. Viime vuoden liikevoitto oli 11 miljoonaa euroa. Asuntoluottoja nostettiin ennätysmäärä eli 466 miljoonan euron arvosta. Kasvua edellisvuoteen oli kuusi prosenttia.

Omistajajäsenille palautettiin OP-bonuksina yli 9 miljoonaa euroa, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin pankin historiassa.

Myös yritysluottoja nostettiin ennätyksellisen paljon.

Keskeisiä syitä TSOP:n viimevuotiseen hyvään menestykseen ovat toimitusjohtaja Mikko Rosenlundin mukaan uusien asiakkaiden määrä ja luottokantojen kasvu.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että viime vuonna yhä useampi asiakkaistamme käytti

sekä pankki- että vakuutuspalveluitamme. TSOP:n ja Pohjola Vakuutuksen yhteisten

asiakkaiden määrä kasvoi ennätystahtiin. Nettokasvua oli 7 500 henkilöä, ja yhteisiä

asiakkaita oli joulukuun lopussa 81 200.

TSOP:n varatoimitusjohtajan Jani Vilpposen mukaan noin puolet asiakkaista käytti saamansa bonukset vakuutusmaksujen maksamiseen.

Hän miettii syitä pankin menestykseen.

– Meillä on terve hinnoittelu ja rahallista puskuria, jota tarvitaan pankin vakavaraisuuden turvaamiseksi. Pirkanmaa on kasvualuetta, ja yritykset sekä yhteisöt sijoittavat investointeihin.

Lainat halutaan maksaa nopeasti pois

Lempäälän-konttorilla oli viime vuoden lopussa asiakkaita reilut 11 900. Tämä on 230 henkeä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Pankki- ja vakuutusasiointinsa TSOP:iin keskittäneiden asiakkaiden kanta kasvoi noin 16 prosenttia edellisvuoteen nähden.

Rahastojen markkina-arvo oli yli 10 prosentin kasvussa.

Asuntoluottokanta kasvoi kuusi prosenttia edellisvuoteen nähden. Uusia asuntoluottoja konttorista nostettiin 14 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Vesilahdella puolestaan asiakkaita oli vuoden lopussa 4 000. Se oli 2,5 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Pankki- ja vakuutusasiointinsa TSOP:iin keskittäneiden asiakkaiden määrä kasvoi, ja myös rahastojen markkina-arvo oli nousussa kuten Lempäälässäkin.

Asuntoluottokanta kasvoi kymmenisen prosenttia edellisvuoteen nähden.

– Vesilahdelle rakennetaan ja kaavoitetaan paljon, ja se näkyy myös asuntoluottojen määrässä, toteaa konttorinjohtaja Hannele Lehtonen.

Hyvistä luvuista huolimatta varatoimitusjohtaja Jani Vilpponen myöntää, että elämme edelleen epävarmoja aikoja. Hän kehottaa harkitsemaan vakuutusturvan ottamista koron nousun tai esimerkiksi työttömyyden varalta. Asuntolainojen marginaalit noussevat jatkossakin, vaikka lainan kokonaiskorko onkin vielä matalalla.

Konttorinjohtaja Tuomo Smått Lempäälästä sanoo, että asuntoluoton ottajat haluavat nykyään maksaa lainansa pian pois. Takavuosina oli kausi, jolloin suosittiin pidempiä laina-aikoja, vaikka perinteisesti Suomessa lainat on haluttu maksaa pois mahdollisimman nopeasti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?