Lempäälään koululaismenestystä painonnostossa

Lempäälän piskuinen, mutta pippurinen painonnostoporukka elää ja voi hyvin. Hakkarin liikuntahallin alakerran hallissa treenaa kymmenkunta puntinkolistajaa, joista iso osa käy myös kisaamassa säännöllisesti.

Nuorisokaarti oli tulessa koululaisten SM-kisoissa Porissa helmikuun puolivälissä, ja sieltä Harri Mamia toi hopeaa alle 45 kilon sarjasta yhteistuloksella 59 kiloa (tempaus 26 kg, työntö 32 kg). Artturi Häkli puolestaan oli neljäs alle 35 kiloisissa, tulokset olivat alle 30-kiloiselle ja alle 10-vuotiaalle nuorellemiehelle mainiot: 47 kiloa (20+27).

SM-tasolla Lempäälän Kisan nostajista kisaa useampi. Teemu Roininen hakee 3. maaliskuuta SM-kultaa raskaasta sarjasta, Oskari Pohja ja Roope Aho puolestaan ovat kovia luita junioreitten sarjassa ja veteraanipuoleltakin löytyy muutamia aivan maan kärkikisaajia.

Teemu Roininen on saanut loukkaantumisvaivansa voitettua ja hän leireili kuukauden ajan maapallon toisella puolella.

– Kuukauden päivät olen leireillyt Aasian suunnalla, ja leiri meni kaikin puolin hyvin. Tuloskunto alkaa olla samaa tasoa kuin ennen loukkaantumista. SM-kisoista tavoite on kulta, Roininen kertoo kuulumisiaan.

Lempääläisen valmennuksesta vastaa nykyään takavuosien huippunostaja Tapio Kinnunen.

– Harjoitussysteemit ovat uuden valmentajan myötä hiukan muuttuneet. Kevään päätavoitteena ovat Albanian EM-mittelöt huhtikuussa, Roininen jatkaa.

Roinisen unelmana siintävät Rion olympialaiset vuonna 2016.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?