Sydäntalveen lämpöä Sääksjärvellä

Vieraat saivat poistua juhlasta sydänystävän kauraleipä kainalossa.

Vieraat saivat poistua juhlasta sydänystävän kauraleipä kainalossa.

Suomen Punaisen Ristin valtakunnallisen seniorivuoden sydäntalviteemaan liittyen Sääksjärven osaston aktiivit viettivät 16. henlmikuuta  lämminhenkistä talvipäivää yhdessä Toimenlatalon asukkaiden ja SPR:n ikinuorten kerhon jäsenten kanssa Sääksjärven Toimelantalolla. Kutsuttuja oli saapunut paikalle ruokasalin täydeltä.

Tilaisuuden alkulämmittelyksi tarjottiin herkullinen lihakeittolounas. Esiintyjiksi pyydetyt Maija ja Antti Peltola antoivat tahtia yhteislaululle. Liinalaulun siivittämänä yleisön joukossa kierrettiin, kuljettiin ja poskea silitettiin. Rati riti ralla -laulu laittoi liikettä niveliin.

Yhdessä muisteltiin talvisiin harrastuksiin ja rientoihin, hiihtoon, luisteluun ja kelkkailuun liittyviä hauskoja tapahtumia. Iloinen puheensorina täytti ruokasalin, kun mieliin palautui ja muillekin kerrottiin vuosikymmenten takaisia kommelluksia.  Sitten jo maistui herkullinen täytekakku kahvin kera. Yleisön herkistäväksi tilaisuuden päätökseksi laulettiin yhdessä kaihoisa Ystävän laulu.

Vieraat poistuivat juhlasta mieli virkeänä, vatsa täynnä ja iloisena yllätyksenä sydänystävän kauraleipä kainalossa. Kaikilla oli mukavaa ja järjestäjille jäi kiitollinen mieli iloisista ja tyytyväisistä kutsuvieraista. Tapahtuman järjestäjille tuli tunne, että tapahtumasta tehdään jatkossa vuotuinen perinne.

Osasto osallistuu tänä vuonna vielä ainakin Punaisen Ristin viikkoon toukokuussa ja Nälkäpäiväkeräykseen syksyllä. Osasto hankkii myyjäisillä ja toritapahtumilla varoja katastrofirahastoon ja paikalliseen avustustoimintaan.

Suomen Punaisen Ristin Sääksjärven osaston vuoden 2013 hallituksen puheenjohtaja on Eila Leiman, sihteeri Merja Majanen, rahastonhoitaja Tuija Seppänen ja varapuheenjohtaja Kirsti Siitonen. Lisäksi hallitukseen kuuluvat ikinuorten kerhon vetäjä Anja Heino, kouluyhteistyöstä vastaava Raija Kurkioja sekä keräysvastaavat Outi Peltola ja Hilkka Vuolahti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?