Lempäälä osallistuu Hulauden kunnostushankkeeseen

Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt, että kunta sitoutuu Hulauden vesialueen kunnostushankkeen ensimmäisen vaiheen rahoituksen 27 prosentin rahoitusosuudella, joka merkitsee yhteensä vajaata 180 00 euroa vuosina 2013–14.

Hulauden vesialueen kunnostusyhdistys on teettänyt kunnostussuunnitelman, jonka toimenpiteiden toteuttamiseen haetaan rahoitusta valtiolta, järvialueella sijaitsevilta Lempäälän, Vesilahden ja Akaan kunnilta sekä yksityishenkilöiltä.

Kunnostussuunnitelmassa esitetään useita toimia järvien tilan parantamiseksi. Ensimmäisenä toteutettavaksi on suunniteltu veden johtaminen Rikalan kanavan kautta Hulauden järvialueelle Rikalan järveen. Toisessa vaiheessa on tarkoitus johtaa vesi Heinälahden syvänteeseen ja rakenta Näppilänsalmen pohjapato.

Vesilahti
mukana

Vesilahden kunta on päättänyt suostua Hulauden vesialueen kunnostusyhdistys ry:n hakemukseen ja osallistuu kunnostushankkeen ensivaiheessa käynnistyvän Rikalan kanavan avaamiskustannuksiin 11 prosentin osuudella. Vesilahden maksuosuus vuosina 2013–14 on noin 73 000 euroa.

Rikalan kanavan avaamisen yhteiskustannus on yhteensä noin 664 000 euroa.

Vesilahden kanssa samansuuruista 11 prosentin maksuosuutta on esitetty Akaalle.

– Akaan kaupunginhallituksen käsittelyssä on ollut esitys, jonka mukaan Akaa tekee päätöksen kustannuksiin osallistumisesta, kunhan ne kokonaisuudessaan ovat selvillä, sanoo Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemi.

Hulauden vesialueen valuma-alue on suurimmalta osaltaan Vesilahden kunnan alueella, mikä tarkoittaa sitä, että Vesilahden kunnan alueelta tulee suurin kuormitus järvialueelle.

Tarjouspyynnöt urakasta ovat valmisteilla ja valmiit urakkatarjoukset saadaan aikaisintaan toukokuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?