Lempäälä vakinaistamassa Tampereen yrityskylää

Lempäälän kunnanhallitus varaa 8 500 euroa Lempäälän kunnan rahoitusosuudeksi vuodelle 2013 osana Tampereen yrityskylän vakinaistamista.

Taloudellisen tiedotustoimiston koordinoima yrityskylä on kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö. Yrityskylässä on eri yritysten ja julkisen palvelun toimitiloja, joissa oppilas oppitunneilla työskentelee. Hän saa työstään kuvitteellista palkkaa sekä toimii kuluttajana kansalaisena osana yhteiskuntaa.

Opintokokonaisuus on kouluille maksuton. Yrityskylän hyödyntämistä on suunniteltu laajennettavaksi myös muihin luokka-asteisiin.

Yrityskylätoimintaa ovat rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö sekä yritykset. Nyt konsepti halutaan vakinaistaa. Vakinaistaminen maksaa noin miljoona euroa. Rahoituksesta kolmannesta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä, josta se on jo luvattu. Kolmanneksen kuluista maksaisivat yritykset ja säätiöt.

Kuntien yhteinen osuus yrityskylän vakinaistamiseksi olisi myös kolmannes eli noin 300 000 euroa. Summa jakaantuisi kuntien kesken oppilasmääriin suhteutettuna. Vesilahden maksuosuus olisi 2 000 euroa.

Varsinaisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2014 ja kestäisi vuoden 2016 loppuun. Kuntaosuus painottuisi näihin vuosiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?