Työttömyys lisääntynyt Lempäälässä

Työttömyys on hienoisessa kasvussa Lempäälässä. Tammikuun lopussa kunnassa oli 965 työtöntä eli 9,4 prosenttia väestöstä. Kuukautta aiemmin vastaava lukema oli 946 (9,3 prosenttia). Verrattuna viime vuoden tammikuuhun (777) työttömien määrä on noussut miltei 200:lla.

Vesilahdessa työttömyys on pysytellyt samana edelliseen kuukauteen verrattuna. Tammikuun lopussa kunnassa oli työttömiä 161 (8,2 prosenttia). Viime vuoden tammikuussa vastaava luku oli Vesilahdessa 135.

Työttömyys on lisääntynyt koko Pirkanmaalla. Tammikuun 2013 lopussa maakunnassa oli 30 524 työtöntä työnhakijaa lomautetut työnhakijat mukaan lukien. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä nousi 4 692:lla.

Lomautettuna oli 2 400 henkilöä eli 735 enemmän vuoden takaiseen lukuun verrattuna. Lomautukset ovat suurimmalta osalta olleet ryhmälomautuksia.

Työllisyystilanne oli Pirkanmaalla edelleen koko maata heikompi tammikuun 2013 lopussa. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,7 prosenttia ja koko maassa keskimäärin 11,2 prosenttia.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?