Kuka ansaitsee esteettömyyspalkinnon?

Lempäälän rautatieasemalta laskeutuu Lemmonkadun tunneliin pitkä ja jyrkkä pyörätuoliramppi, jonka kulkeminen pyörätuolilla vaikka avustettunakin on haastavaa. – Aivan liian jyrkkä ramppi. En ole koskaan yrittänyt mennä tuosta, sanoo Jan Åhman, joka kolmipyörällään on Jappe-koiransa kanssa tuttu näky Lempäälän katukuvassa. kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän rautatieasemalta laskeutuu Lemmonkadun tunneliin pitkä ja jyrkkä pyörätuoliramppi, jonka kulkeminen pyörätuolilla vaikka avustettunakin on haastavaa.
– Aivan liian jyrkkä ramppi. En ole koskaan yrittänyt mennä tuosta, sanoo Jan Åhman, joka kolmipyörällään on Jappe-koiransa kanssa tuttu näky Lempäälän katukuvassa. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän vammaisneuvosto myöntää vuosittain esteettömyyspalkinnon yksittäiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle toiminnasta, jolla on edistetty eri tavoin vammaisten ihmisten osallistumista yhteiskuntaan sen tasa-arvoisena jäsenenä. Vammaisneuvosto pyytää kuntalaisilta ehdotuksia tämän vuoden esteettömyyspalkinnon saajasta.

– Palkinnon saaja voi olla taho, joka esimerkiksi edistää liikuntaesteisten pääsyä palveluiden äärelle, tai joka mahdollistaa vajaatyökykyisten työhön pääsyn, kertoo vammaisneuvoston puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult.

Lempäälän vammaisneuvosto toimii vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa, vammaisjärjestöjen, viranomaisten ja muiden vammaisneuvostojen yhteistyöelimenä.

Neuvoston tehtävänä on vaikuttaa yhdyskuntasuunnitteluun ja rakentamiseen siltä osin, kuin sillä on merkitystä vammaisten ja heidän perheidensä olosuhteisiin ja hyvinvointiin. Lisäksi neuvosto edistää vammaisten mahdollisuuksia esteettömään sekä itsenäiseen liikkumiseen ja tasa-arvoiseen osallistumiseen.

Neuvosto antaa lausuntoja vammaisia koskevista asioista ja seuraa kunnan eri toimialoilla tapahtuvaa päätöksentekoa ja niiden toimeenpanoa vammaisten tarpeita koskevissa asioissa sekä nimeää pyydettäessä omat edustajansa kunnassa perustettaviin työryhmiin.

Ehdotuksia esteettömyyspalkinnon saajiksi voi kertoa vammaisneuvoston sihteerille Paula Ahdille sähköpostiosoitteeseen vilkasmetri@luukku.com tai puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hultille osoitteeseen tuula.petakoski-hult@lempaala.fi tai puh. 040 527 0997.

Yksi kommentti

  1. Merja Nurmi

    Onhan Lempäälässä monessa paikassa huomioitu liikuntaestiset. Paikoitellen saisi talvikunnossapitoa parantaa, kun ei se tuoli vaan kulje samalla tavalla eikä ole niin kevytkään kuin esim. lastenrattaat.

    Aika kiva juttu on muun muassa se, että kunta on järjestänyt metsään retkipaikkoja, joihin pääsee pyörätuolillakin.

    Tuo rautatieaseman ramppi on kyllä kauhea, en uskaltanut siitä lykätä tyttären tuolia silloinkaan kun hän oli vielä lapsi ja kevyt. Rumaa jälkeä tulee jos tuosta saattajan ote lipeää: alas tullaan niin, että henki voi mennä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?