Maalaisjärki pois päältä, klik!

Monen on vaikea yhdistää hyvät tavat ja sosiaalinen media – aina valtakunnan poliitikkoihin asti. Mutta ei se mitään. Facebookin pelisäännöt ovat näköjään hukassa myös nuorilla.

Kotibileet ryöstäytyivät käsistä Kangasalla puolisentoista viikkoa sitten. Kutsumattomia vieraita änkesi sisään solkenaan, koska pippaloiden järjestäjä oli toitottanut niistä kovaan ääneen sosiaalisessa mediassa.

Netissä maalaisjärki näyttää jäävän jonnekin päänupin ja tietokoneen näppäimistön väliin.

Ei kai kukaan menisi monen sadan ihmisen eteen huutamaan, että ”meillä on tänä viikonloppuna juhlat”? Näin se karrikoidusti menee Facebookissa, jossa useammalla on yli 200 ystävää. Osa heistäkin on korkeintaan puolituttuja.

Sama juttu, kun ollaan lähdössä etelänmatkalle. Facebookissa intoillaan, että nyt on laukut pakattu Thaimaan-matkaa varten, kaksi viikkoa aurinkoa edessä. Ei kovin fiksua.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>