Kemikaaliturvallisuuden tietämys on keskittynyt Lempäälään

Lempäälän Hulikankulmassa toimiva Chementors Oy:n toimitusjohtaja Jani Määttä, asiantuntija Kati Tuominen ja myyntipäällikkö Johanna Pyykkö (oik.) auttavat kemikaaliturvallisuustietoutta tarvitsevia yrityksiä. Kuva: Satu Lehtonen

Lempäälän Hulikankulmassa toimiva Chementors Oy:n toimitusjohtaja Jani Määttä, asiantuntija Kati Tuominen ja myyntipäällikkö Johanna Pyykkö (oik.) auttavat kemikaaliturvallisuustietoutta tarvitsevia yrityksiä. Kuva: Satu Lehtonen

Euroopan unioni on tiukentanut kemikaaleja koskevia turvallisuusmääräyksiä. Kemikaalien kanssa työskentelevien yritysten ja maahantuojien on laadittava käyttämistään aineista käyttöturvallisuustiedotteet ja turvallisuusohjeet sekä merkittävä jokaiseen tuotteeseen tiedot ja varoitukset aineen vaarallisuudesta.

Yrityksillä on ensisijainen vastuu käyttämiensä kemikaalien riskien arvioinnista ja niiden edellyttämistä turvallisuustoimista.

Lempäälässä toimiva Chementors Oy on kemikaaliturvallisuusalan asiantuntija. Yritys jakaa tietämystään kemikaaliturvallisuusmääräysten kanssa painiville yrityksille. Suuria asiakasryhmiä ovat muun muassa kemianteollisuus ja kuljetusalan yritykset.

Yrityksen toimitusjohtaja Jani Määttä on pureutunut Euroopan unionin antaman REACH-asetuksen velvoitteisiin Hulikankulmassa toimivan asiantuntijatiiminsä kanssa.

– Todella moni yritys toimii tietämättään laittomasti, koska heiltä ei löydy riittävästi resursseja eikä omaa ammattitaitoa vaadittujen asioiden toteuttamiseen, Määttä toteaa.

– Kemikaaliturvallisuusasioiden hoitaminen on yhtä välttämätöntä kuin esimerkiksi kirjanpito ja sen ajan tasalla pitäminen.

REACH-asetuksen toimeenpanoa hallinnoidaan Helsingissä Euroopan kemikaalivirastossa (ECHA). Asetuksen noudattamista valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Alan huippujen joukossa

Kemikaaliturvallisuusalalle saatiin Suomen ja Euroopan mittakaavassa huippuosaaja, kun turkulainen FinnREACH Oy siirtyi osaksi Chementors Oy:tä. Määttä toteaa, että kahden yrityksen välisessä liiketoimintakaupassa yhdistyvät vahva asiantuntijuus ja vahva teollisen markkinoinnin osaaminen.

Yrityksen johtavana asiantuntijana, teknologiajohtajana ja asiantuntijatiimin mentorina toimii FinnREACH Oy:n toimitusjohtaja Jan Nylund.

Chementors pystyy nyt laajentamaan osaamistaan muun muassa REACH- ja biosidirekisteröinteihin ja niihin liittyviin asiantuntijapalveluihin. Biosidit ovat kemiallisia aineita, valmisteita tai pieneliöitä, joiden tarkoitus on tuhota, torjua tai tehdä haitattomaksi haitallisia eliöitä.

Chementors Oy:n pääkonttori sijaitsee Hulikanperän teollisuusalueella Lempäälässä. Yrityksen toinen toimipaikka on Science Parkin tiedepuiston tiloissa Turussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?