Kotiseutuliitto ei unohda Tähteä

Vesilahden Narvassa olevan Tähti Nuorisoseurantalon peruskorjaus jatkuu. Suomen Kotiseutuliitto myönsi nuorisoseuralle viime viikolla 19 000 euron suuruisen korjausavustuksen.

Tähti Nuorisoseuran taloa on peruskorjattu Kotiseutuliiton avustuksen turvin jo kymmenen vuotta. Nuorisoseuran sihteeri Hilkka Salo kertoo, että nyt saatu avustus käytetään salin kauniiden koristeleikkausten ja -maalausten kunnostamiseen. Lisäksi talossa tehdään vielä lisää eristetöitä, jotta rakennuksen lämpö saadaan pidettyä talon sisällä.

– Kotiseutuliitto pitää nuorisoseurantaloamme merkittävänä rakennuksena. Se on luokitellut talon viiden suuren nuorisoseurantalon joukkoon. Osaltaan tämäkin motivoi meitä pitämään taloamme kunnossa, Hilkka Salo toteaa.

Viime kesänä nuorisoseurantalo maalattiin.

Nuorisoseurantalon tontilla on myös möyritty, kun rakennukseen on Leader-rahoituksen avulla tehty vesikiertoinen maalämpöjärjestelmä.

Kotiseutuliitto jakoi seurantalojen kunnostukseen koko Suomeen yhteensä 1,7 miljoonaa euroa ja Pirkanmaalle 136 500 euroa. Vesilahdelle myönnetty avustus oli Pirkanmaan suurin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?