Kyrölä ja Mustonen säväyttivät nuorten SM-halleissa

Viisi mitalia on maaseutuseuralle kunniakas lukema, kun puhutaan yleisurheilun Suomen mestaruuskisoista. Nuorten SM-mittelöt käytiin sisätiloissa eli Tampereen Pirkka-hallissa ja Lempäälän Kisan atleetit kokosivat viisi mitalisijaa.

Odotettua oli, että aikuistenkin puolella SM-hopeaa pokannut kävelijä Markus Kyrölä ottaa paraatilajissaan kultaa. Lempääläinen piti komeasti tekniikkansa kasassa ja 5 000 metriä sujahti aikaa 21.48 eli kilometrivauhdiksi tulee pyöristetysti 4.20, mikä on useimmalle kuntohölkkääjälle päätä pyörryttävää kyytiä. 19-vuotisten sarjassa kisaava Kyrölä juoksi toisena kisapäivänä 800 metriä, mikä ei sitten oikein kulkenut, vaan aika painui keskinkertaiseksi 2.04 eikä menestystä tullut.

LeKin 17-vuotisten korkeushyppääjä Matias Mustonen on kehittynyt talven aikana hurjasti. Pirkka-hallissa Mustonen floppasi yli 188 sentin korkeudella killuneen riman, mikä on yhdeksän senttiä viime kesäkauden ennätystä paremmin. Hallikaudella 15-vuotias monipuolinen Mustonen on parantanut kisa kisalta ja nyt siis SM-halleista tuli hopeaa muun muassa jalkapalloa LeKi-futiksessa pelaavalle Matiakselle.

Heini Järventaustasta tuli kaksinkertainen SM-mitalisti, sillä leipälajissaan kiekossa hän sai hopeaa, kun kiekko kaarsi Porissa ennätyksen tuntumaan eli tulokseen 45,23. Kuulassa tuli 19-vuotisten SM-pronssi tuloksella 11.95.
Viidennen mitalin Kisalle toi 22-vuotisten korkeushyppääjätär Vilma Koskinen, jonka aika lailla vaisu tulos 161 riitti SM-pronssiin. Vilman ennätys kirjataan elokuulta 2009 lukemin 176 ja hallissakin on mennyt 174 talvella 2010, joten näistä lukemista tällä hetkellä ollaan kohtuullisen kaukana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?