Kyrölä ja Mustonen säväyttivät nuorten SM-halleissa

Viisi mitalia on maaseutuseuralle kunniakas lukema, kun puhutaan yleisurheilun Suomen mestaruuskisoista. Nuorten SM-mittelöt käytiin sisätiloissa eli Tampereen Pirkka-hallissa ja Lempäälän Kisan atleetit kokosivat viisi mitalisijaa.

Odotettua oli, että aikuistenkin puolella SM-hopeaa pokannut kävelijä Markus Kyrölä ottaa paraatilajissaan kultaa. Lempääläinen piti komeasti tekniikkansa kasassa ja 5 000 metriä sujahti aikaa 21.48 eli kilometrivauhdiksi tulee pyöristetysti 4.20, mikä on useimmalle kuntohölkkääjälle päätä pyörryttävää kyytiä. 19-vuotisten sarjassa kisaava Kyrölä juoksi toisena kisapäivänä 800 metriä, mikä ei sitten oikein kulkenut, vaan aika painui keskinkertaiseksi 2.04 eikä menestystä tullut.

LeKin 17-vuotisten korkeushyppääjä Matias Mustonen on kehittynyt talven aikana hurjasti. Pirkka-hallissa Mustonen floppasi yli 188 sentin korkeudella killuneen riman, mikä on yhdeksän senttiä viime kesäkauden ennätystä paremmin. Hallikaudella 15-vuotias monipuolinen Mustonen on parantanut kisa kisalta ja nyt siis SM-halleista tuli hopeaa muun muassa jalkapalloa LeKi-futiksessa pelaavalle Matiakselle.

Heini Järventaustasta tuli kaksinkertainen SM-mitalisti, sillä leipälajissaan kiekossa hän sai hopeaa, kun kiekko kaarsi Porissa ennätyksen tuntumaan eli tulokseen 45,23. Kuulassa tuli 19-vuotisten SM-pronssi tuloksella 11.95.
Viidennen mitalin Kisalle toi 22-vuotisten korkeushyppääjätär Vilma Koskinen, jonka aika lailla vaisu tulos 161 riitti SM-pronssiin. Vilman ennätys kirjataan elokuulta 2009 lukemin 176 ja hallissakin on mennyt 174 talvella 2010, joten näistä lukemista tällä hetkellä ollaan kohtuullisen kaukana.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>