Kehäkolmosen ulkopuolellakin on elämää

Suomi tarvitsee vahvan sisämaan keskuksen. Pääkaupunkiseutu paisuu kuin pullataikina, ja Helsinki-keskeisyys tuntuu jylläävän yhä voimakkaampana.

Ei Tampereen seudun vetovoima tosin pahasti jälkeen jää. Vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa Tampere sai jälleen Suomen parhaimman asuinpaikan tittelin.

Näin on itse asiassa ollut jo kymmenen vuoden ajan, kun Taloustutkimus on selvittänyt, missä suomalaiset mieluiten asuisivat.

Lempäälän ja Vesilahden kaltaiset ympäryskunnat tietysti kasvattavat vetovoimaansa miltei samaa tahtia keskuskaupungin vanavedessä.
Tässä valossa Tampere-Pirkkalan lentokentän kehittäminen uudenlaiseksi, kehäkolmosen ulkopuoliseksi solmukohdaksi, kuulostaa järkeenkäyvältä visiolta.

Toinen kysymys on sitten, millaiset seuraukset suunnitellun kehätien rakentamisella on alueen asukkaiden kannalta. Isot visiot tuovat usein mukanaan myös ongelmia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>