Loiskeelle maistuva viides sija futsalin ykkösessä

Sääksjärven Loiske päätti futsal-kautensa 6–5-voittoon turkulaistiimi Komarista. Lopputulos tiesi sitä, että sääksjärveläiset nappasivat kunniakkaan viidennen sijan ykkösdivisioonasta.

– Pidän sijoitustamme ihan hyvänä saavutuksena varsinkin, kun muistetaan kesän aika kovat pelaajamenetykset ja hankala alkusyksy, tuumaili Loiskeen valmentaja Raimo Ahola.

Vuosi sitten Loiske putosi pääsarjasta pykälän alemmas ja kesän aikana useampi kantava pelaajavoima, kuten tehomiehet Toni Järvinen ja Marko Hakala sekä luottoveskari Leo Rantanen vaihtoivat oranssipaidan toisenväriseksi. Uusia pelaajia tuli toki tilalle, muun muassa muutamia nuoria innokkaita pelimiehiä etunenässään hienon kauden pelannut Yasar Elbeller.
Pelit ykkösessä alkoivat nihkeästi, muutaman kierroksen jälkeen Loiske majaili sarjan tyvessä, mutta loppusyksyn voittoputki nosti seuran turvalliseen keskikastiin.

– Jo useamman viikon ajan saimme pelata paineitta. Häntäpää ei uhannut, eikä kärkeenkään asiaa ollut. Toki näen, että saumat kärjen haastamiseenkin olivat, mutta loukkaantumiset ja kokoonpanomurheet rassasivat, jatkoi Ahola sesongin ruodintaa.

Loiskeen pelaajistosta kannattaa nostaa ylös aina rauhallisen ja pelistä toiseen tasaisesti taistelevan Manu Helmisen (6 maalia, 9 syöttöä). Joona Nieminen (7+5) oli syksyllä tehokas, mutta jalkapallokiireet katkaisivat futsalkauden kesken kaiken. Markus Sairialalta ehkä odotettiin tehoja enemmän kuin 7 + 5, mutta maajoukkueessakin esiintynyt konkari antoi joukkueelle rutkasti henkistä panosta ja voittamisen halua. Maalivahdiksi Leo Rantasen tilalle tullut Roope Hakulinen onnistui mainiosti ja iski torjuntatöittensä oheen neljä maaliakin. Nuorisoketjusta Yasar Elbellerin pistetehot löytyivät keväällä, saldoksi kokoontui varsin mainio 3 + 3.
Jatkosuunnitelmiakin Loiskeen-leirissä on jo tehty.

– Jatkamme samalla taustaporukalla eli kanssani pelihommia miettivät jatkossakin Malmin Janne ja Lehtisen Aki sekä Altosen Jarkko jatkaa huoltomiehenä. Tuntuma on, että pelaajapuolellakin suurin osa jatkaa Loiskeessa, tiedotti Raimo Ahola.

Mikä on Loiskeen asema futsal-kartalla jatkossa? Onko paluu pääsarjaan eli futsal-liigaan mahdollista?

– Urheilullisesti on, mutta tietysti taustavoimia pitää olla enemmän ja talouspuoli kunnossa, jotta liigapaikasta voidaan haaveilla, vastasi Ahola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?