Pistokoe: Yli puolet pitivät autoaan kiekkopaikalla liian pitkään

Parkkipirkko on harvinainen näky Ideaparkissa

Maanantai 4. maaliskuuta kello 13:30. 30 minuutin parkkikiekkoalue on lähes täynnä autoja.

Maanantai 4. maaliskuuta kello 13:30. 30 minuutin parkkikiekkoalue on lähes täynnä autoja. Vain viidellä oli parkkikiekko.

Pysäköintiä ei valvota kovin aktiivisesti Ideaparkissa. Virheellisestä pysäköinnistä sakotetaan silloin, jos joku siitä erikseen ilmoittaa poliisille. Tämä lienee asiakkailla tiedossa, sillä monet ostosreissulle lähteneet eivät edes vaivaudu käyttämään pysäköintikiekkoa Ideaparkin parkkialueella.

Kaikki Ideaparkin parkkipaikat ovat ilmaisia, ja lähes kaikkialle voi pysäköidä ilman aikarajoituksia.

Poikkeuksena ovat kuitenkin  sisäänkäyntien läheisyydessä sijaitsevat kiekkopaikat. Ostoskeskuksen etelä- ja pohjoispäädyssä on muutama puolen tunnin kiekkopaikka, ja rakennuksen pitkällä sivulla sisäänkäyntien edessä on kolmen tunnin kiekkopaikkoja.

Pysäköintisääntöjä rikotaan huoletta

L-VS teki pistokokeen: kuinka moni tottelee pysäköintisääntöjä Ideaparkin parkkialueella?

Testi tehtiin maanantaina puoli kahden aikaan iltapäivällä ostoskeskuksen pohjoispäädyn pysäköintialueella, johon on merkitty 30 minuutin pysäköintiaikarajoitus.

Tuolloin alueelle oli pysäköity yhteensä 13 autoa. Hälyttävää oli jo se, että ainoastaan viiden auton kojelaudalla nökötti pysäköintikiekko.

Otimme ylös kaikkien autojen rekisterinumerot, ja 35 minuutin kuluttua kävimme tarkistamassa, kuinka moni autoista oli vielä parkissa.

Tulokseksi tuli kahdeksan autoa. Tämä tarkoittaa, että 61,5 prosenttia tuolla hetkellä pysäköineistä asiakkaista ei noudattanut 30 minuutin rajoitusta.

Silmämääräisesti arvioituna myös kolmen tunnin kiekkopaikoilla noin puolella pysäköidyistä autoista ei ollut pysäköintikiekkoa.

Poliisi ei repeä joka paikkaan

Komisario Petri Kollanen Pirkanmaan poliisista sanoo, että alueen valvominen on pääosin Lempäälän poliisin vastuulla. Lempäälällä ei ole kunnallista pysäköinninvalvontaa kuten esimerkiksi Kangasalla. Poliisilla taas ei ole resursseja valvoa parkkialuetta järin aktiivisesti.

– Tietysti kohdalle sattuessa poliisi sakottaa väärin pysäköidyn auton, mutta säännöllisiä tarkastuskäyntejä ei pystytä tekemään, Kollanen kommentoi.

Pysäköinti3Pysäköinti2

Yksi kommentti

  1. Jani Luopajärvi

    Lempäälän pysäköinninvalvonta on olematonta, kun sellaista ei ole.
    Yksityiselle pysäköinninvalvonnalle ei ole annettu sijaa huolehtia kiinteistöjen omistajien hallintaoikeuden suojaamisesta luvattomalta käytöltä, koska on katsottu, että se kuuluu vain viranomaisen toimivaltaan. Ristiriittaista siinä mielessä, että tekijänoikeuksien valvontaan ja maksujen perintään kelpaavat yhdistykset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?