Itella saattaa siirtyä Piippokeskukseen

Itella joutuu muuttamaan nykyisistä  Lempäälän keskustan toimitiloistaan kesään mennessä. Kyse on Itellan jakelupuolen tiloista, jotka sijaitsevat samassa liikerakennuksessa kuin Lempäälän Keskusapteekki eli osoitteessa Puistokatu 4.

Itellan aluepäällikkö Niko Keinänen kertoo, että vuokrasopimus irtisanottiin helmikuun alussa. Irtisanominen johtuu Pirkanmaan Osuuskaupan tilajärjestelyistä.

Irtisanomisaika on puoli vuotta, joten uudet tilat pitäisi löytää hänen mukaansa mielellään ennen kesälomia. Yhtenä vaihtoehtona pöydällä on ollut Piippokeskuksen alakerrassa sijaitseva tila.

– Meillä on ollut näköpiirissä kolme mahdollista paikkaa, joista yksi on juuri tämä Piippokeskuksen tila, varmistaa Keinänen.

Itellan kehityspäällikkö Eija Kojon mukaan S-Marketin yhteydessä oleva postin palvelupiste jatkaa toimintaansa normaalisti. Muutto on edessä siinä vaiheessa, kun kauppakin muuttaa, hän kommentoi.

Piippokeskuksen alakerta on yksi esillä olleista tiloista, johon Itella voisi muuttaa. Kuva: Sakari Houhala.

Piippokeskuksen alakerta on yksi esillä olleista tiloista, johon Itella voisi muuttaa. Kuva: Sakari Houhala.

Tilan kunto ei ole riittävä

Piippokeskuksen allakerran tilan nykyinen kunto ei kuitenkaan ole riittävä, että Itella voisi sijoittua sinne. Tällä hetkellä tila toimii varastona, ja sen koko on noin 1 000 neliömetriä.

Toimitilaan pitäisi rakentaa lastauslaituri, ilmanvaihto sekä sosiaali- ja wc-tilat. Lisäksi lattia pitäisi tasoittaa ja pinnoittaa sekä lämmitys- ja sähköjärjestelmään jouduttaisiin tekemään muutoksia.

Tekninen toimi on tehnyt korjaus- ja muutostöistä alustavan kustannusarvion, mutta todelliset kustannukset selviävät vasta hankkeen suunnitteluvaiheessa.

Lempäälän kunnanhallitus hyväksyi esitetyn saneerauksen maanantaisessa kokouksessaan. Tarvittava lisämääräraha esitetään myöhemmin muutostalousarvion yhteydessä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?