Lempäälän judokat mitaleilla

Onnelliset mitalistit Juho Niemi (vas.) ja Antti Ylinen

Onnelliset mitalistit Juho Niemi (vas.) ja Antti Ylinen

Lempäälän judokurssilta osallistui kaksi ottelijaa Tampereen judon kuukausikilpailuun helmikuun lopussa. Jo aiemmin kerran kuukausikilpailun voittanut Juho Niemi jatkoi voittokulkuaan alle 55-kiloisten painoluokassa voittaen molemmat ottelunsa.

Ensimmäisessä ottelussa Juho niittasi vastustajansa täydellisesti selälleen ipponin arvoisesti jalkaheitolla. Toisessa ottelussa vastaan tuli tuttu tamperelainen Roni Kulmala, jonka kanssa voittosaldo Juholla on aiemmista otteluista 1-1. Tällä kertaa ottelu oli erityisen tasainen molempien poikien yrittäessä aktiivisesti.

Ottelun loppuessa tasan, siirryttiin jatkoajalle. Juho otteli aktiivisesti ja onnistui ajamaan vastustajalleen ottelemattomuusvaroituksen ja kuittaamaan ottelun ja sarjan kultamitalin.

Toisena Lempäälän ryhmän edustajana otteli -35 kilon painoluokassa Antti Ylinen. Antin sarjassa otteli viisi ottelijaa, jotka kaikki ottelivat toisiaan vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa Antti heitti vastustajansa käsivarresta ipponin arvoisesti selälleen, aloittaen kisan parhaalla mahdollisella tavalla. Toinen ja kolmas ottelu olivatkin sitten tasaisia ja niiden ratkaisu tapahtui vasta jatkoajalla. Sinnikkäänä yrittäjänä ja kovana taistelijana tunnettu Antti korjasi niistä kuitenkin voiton kotiin vastustajilleen ajamilla varoituksilla.

Finaalissa vastaan tuli Tampereen seudun tämän sarjan kiistämättä kovin luu, Jesper Rauma.  Ottelu eteni tasaisena viimeiselle puolelle minuutille, jolloin Antti päätti yrittää rohkeasti jalkaheittoa. Jesper oli tilanteessa hereillä ja teki vastaliikkeenä ipponin arvoisen heiton. Antti sai siis palkinnoiksi neljästä hyvästä ottelusta runsaasti kokemusta ja hopeamitalin.

Veli-Matti Karinkanta

Lempäälän judoryhmän valmentaja

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?