Tulevaisuuden koulua tutkimassa

Teknologia on toiselle vapahtaja, toiselle piru.

Jotkut uskovat, että tabletit ja älypuhelimet pelastavat koko ihmiskunnan. Jotkut taas laittavat käsijarrun päälle ja kädet puuskaan heti, kun puhe siirtyy sähköiseen lukioon tai paperittomaan toimistoon.

Tämä kaksijakoisuus heijastuu myös koulumaailmaan. Suurimmat erot löytyvät tietoteknisistä taidoista, esimerkiksi suomalaisten lukioiden väliltä.

Lempäälän lukio on ollut mukana hankkeessa, jossa selvitetään sähköisen lukion etuja ja kompastuskiviä. Tähän mennessä tulokset ovat olleet kahdenlaisia: toisaalta oppilaat saavat opiskelusta enemmän irti uusilla menetelmillä, toisaalta taas tunneilla hurisevat tietokoneet vievät keskittymisen muualle.

Kokeilun tulokset ovat elintärkeätä infoa tulevaisuuden koulun suunnittelijoille. Siksi olisi hienoa, jos läppäriopiskeluun pystyttäisiin suhtautumaan ilman turhia ennakkoluuloja.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>