Lempäälä kannustaa hanketoimijoita hakemaan rahoitusta

Lempäälän-Vesilahden koirakerhon puheenjohtaja Riitta Halme LeVeK:in kerhorakennuksen portailla. Taustalla näkyvältä alueelta metsä kaadettiin viime syksynä ja irtomaa on keottu meluvalliksi moottoritien varteen. Uuden kentän pitäisi olla valmis vuonna 2014. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän-Vesilahden koirakerhon puheenjohtaja Riitta Halme LeVeK:in kerhorakennuksen portailla. Taustalla näkyvältä alueelta metsä kaadettiin viime syksynä ja irtomaa on keottu meluvalliksi moottoritien varteen. Uuden kentän pitäisi olla valmis vuonna 2014. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunta on tehnyt päätöksen kannustinpalkkioiden myöntämisperusteista ja kuuluttanut kannustinpalkkiot haettaviksi.

– Kannustinpalkkion tavoitteena on myötävaikuttaa siihen, että kunnan alueella vaikuttavat lempääläiset eri toimijat, kuten esimerkiksi yhdistykset ja yritykset, aktiivisesti hakevat Leader- ja muita hanke- sekä yritystukia ja rahoituksia eri rahoituslähteistä ja toteuttavat niitä onnistuneesti, sanoo maaseutupäällikkö Timo Perälampi Lempäälän kunnasta

Hakija voi saada kannustinpalkkiota 500 euroa tavoitteen mukaista toimenpidettä kohti. Palkkio myönnetään vuonna 2013 siihen tarkoitukseen myönnettävän kokonaismäärärahan puitteissa.

Kannustinpalkkion haulle ei ole määräaikoja, vaan haku jatkuva vuoden 2013 ajan.

Kannustinpalkkio on tarkoitettu hakijan muihin kehittämistarpeisiin, eikä se ole tukea ko. hankkeelle tai tuelle.

Kannustinta maksetaan
takautuvasti

Kannustinpalkkion voi hakea takautuvasti viime vuoden toukokuun alusta lukien, mikäli kannustinpalkkion myöntämisperuste on tullut kyseisen ajankohdan jälkeen vireille.

– Kannustinpalkkioasia on niin uusi asia, että on todennäköistä, että asianomaiset eivät ole vielä edes tietoisia tällaisesta kannustinmahdollisuudesta, joka maksetaan takautuvasti, Perälampi sanoo mainiten, että kunnan tiedossa on yhden rahoituskanavan kautta neljä hakemusta, joilla on nyt mahdollisuus saada toimintansa kehittämiseen aktivoimiseen 500 euroa.

– Niitä on varmaankin paljon muitakin. Eri toimijoiden kannattaa käyttää kannustinpalkkiojärjestelmä hyödykseen, varsinkin, jos aikovat vuoden 2013 aikana hakea rahoitusta eri rahoituslähteistä. Tähän kunta nyt kannustaa, Perälampi toteaa.

Neljällä Lempäälän alueen toimintaryhmä Kantrin kautta haetulla vuoden 2012 yleishyödyllisellä investointihankkeella on mahdollisuus hakea kannustinpalkkiota: ”Koirien koulutus- ja kilpailukentän rakentaminen” -hankkeen hakija on LeVek ry. ”Moisionjoen ja Moisionlammen monitavoitteinen kunnostussuunnittelu” -hankkeen hakija Moisionlammen suojeluyhdistys ry. ”Suunnitelma Ahostenjärven kunnostamiseksi” -hankkeen hakija on Honkaniemen Kyläyhdistys ry. ”Lumitykkiveden jäähdytysjärjestelmän hankinta” -hankkeen hakija on Lempäälän Kisa ry.

Lempäälän-Vesilahden koirakerholla valmiina uuden kentän pohja

Koiraharrastajien yleisseura LeVeK ry:ssä voi harrastaa eri palveluskoiralajeja. Kilpailuja sekä luonnetesti järjestetään vuosittain. Jotkut jäsenistä kouluttavat koiransa myös pelastus- ja etsintätehtäviin. Lisäksi järjestetään erilaisia kursseja ja luentoja.

LeVeK ry:n jäsenet ovat kotoisin Lempäälästä sekä ympäristökunnista ja jäsenmäärä on nyt noin 200.

Koirakerhon tilat sijaitsevat Lempäälässä Lastusten kylässä. Lempäälän kunta on vuokrannut noin kahden suuruisen maa-alueen rakennuksineen koirakerholle.

LeVeK ry on koiraharrastajien yleisseura, jonka puheenjohtajana toimii Riitta Halme Lempäälästä. Hän toteaa, että kerhon isännöimä paikalla Sotavallantien varrella on vasta pelkkä kentän pohja. Budjetiltaan 87 000 euron suuruisen hankkeen on määrä valmistua vuonna 2014.

– Nykyinen koulutuskenttä ei enää riitä kasvavaan harrastajamäärään nähden, jonka vuoksi olemme suunnitelleet alueelle toisen kentän rakentamista. Viime kesän aikana vanhalla kentällä harjoitteli noin kaksi ja puoli tuhatta koirakkoa, ja kenttä oli käytössä huhtikuusta syyskuun loppuun kaikkina viikonpäivinä, sanoo Halme, jonka mukaan Pirkanmaalla on puute ruohopohjaisista koulutus- ja kilpailukentistä.

– Olemme harkinneet uuden kentän pinnaksi puoliksi nurmikkoa ja toinen puoli kivituhkaa.

Hän näkee, että noin 1 600 neliömetrin kokoinen, ruohopohjainen kenttä olisi yhdistykselle ja sen jäsenille tärkeä tulevaisuuden menestystekijä. Vanhan kentän oheen valmistettava uusi kenttä on kooltaan kaikkiaan 3 200 neliötä. Kerhorakennuksen on lisäksi tarkoitus tehdä sisälle pintaremontti ja yhdistää kiinteistö vesijohtoverkkoon.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?