Parempi myöhään….

Lempäälän–Vesilahden Sanomissa 4.3. oli mielenkiintoiset ja hyvät kirjoitukset lentokenttävisios­ta ja Tampere – Pirkkala European yhteistyöstä. Asiaa eteenpäin vievällä työryhmällä on nimekäs joh­to ja merkittävää asiantuntemusta. Tavoite logistiikkakonseptista on haastava, joten asiantun­te­mus­ta ja vaikuttamiskykyä tarvitaan.

Työryhmän lempääläisen jäsenen teknisen toimen suunnittelupäällikön Timo Nevalan toteamus, et­tä ”koko Tampereen seudun kannalta Puskiaisten kehätieinvestointi on merkittävä ja se pitää saada valtion rahoituslistalle” on erittäin aiheellinen asia. Toivottavasti se nyt ymmärretään, kun kolme vuot­ta sitten sitä ei tunnuttu ymmärrettävän.

Lempäälän kunnanvaltuusto käsitteli 28.4.2010 Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelmaa 2030. Totesin silloin valtuustopuheenvuorossani muun muassa, että rakennesuunnitelmassa on on­nis­­tuttu ensimmäiseksi kerraksi ihan kohtuullisesti, mutta siinä on merkittävä ongelma, joka pi­tää korjata. Valtatie kolmen oikaisu Puskiainen – Pirkkala on ajoitettu vuoden 2030 jälkeiselle ajalle – siis yli 20 vuoden päähän.

Valtuuston asialistalla jopa todettiin, että rakennemalli on seudun yh­tei­nen kannanotto edunvalvon­nalle valtion suuntaan. Keskeisen infrastruktuurihankkeen esittäminen vuoden 2030 jälkeiselle ajal­le ei ole edunvalvontaa vaan edunvalvonnan haittaamista, jolle muut maakunnat ja alueet taputtavat. Siksi esitin, että Puskiainen – Pirkkala on lisättävä ennen vuotta 2030 toteutettaviin tiehankkeisiin.

Esitykseni hävisi kuitenkin äänestyksessä 30–11, 1 tyhjä ja 1 poissa. Kokoomuksen, demarien, kes­kustan ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät hajosivat äänestyksessä. Vihreiden sekä kristillisten ryh­mät olivat yksimielisesti esitystäni vastaan ja yhden valtuutetun perussuomalaisten ryhmä esi­tyk­­se­ni puolesta.

Toivottavasti Nevalan hyvä kannanotto merkitsee, että rakennesuunnitelman hölmöys aiotaan korja­ta. Se olisi syytä tehdä, sillä muiden alueiden edunvalvojat varmaan innokkaasti esittelevät Tampe­­reen kau­punkiseudun omaa suunnitelmaa, jonka mukaan Puskiainen – Pirkkala tiehankkeella ei ole mi­tään kiirettä. Joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Raimo Sirén
kunnallisneuvos
Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?