Parempi myöhään….

Lempäälän–Vesilahden Sanomissa 4.3. oli mielenkiintoiset ja hyvät kirjoitukset lentokenttävisios­ta ja Tampere – Pirkkala European yhteistyöstä. Asiaa eteenpäin vievällä työryhmällä on nimekäs joh­to ja merkittävää asiantuntemusta. Tavoite logistiikkakonseptista on haastava, joten asiantun­te­mus­ta ja vaikuttamiskykyä tarvitaan.

Työryhmän lempääläisen jäsenen teknisen toimen suunnittelupäällikön Timo Nevalan toteamus, et­tä ”koko Tampereen seudun kannalta Puskiaisten kehätieinvestointi on merkittävä ja se pitää saada valtion rahoituslistalle” on erittäin aiheellinen asia. Toivottavasti se nyt ymmärretään, kun kolme vuot­ta sitten sitä ei tunnuttu ymmärrettävän.

Lempäälän kunnanvaltuusto käsitteli 28.4.2010 Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelmaa 2030. Totesin silloin valtuustopuheenvuorossani muun muassa, että rakennesuunnitelmassa on on­nis­­tuttu ensimmäiseksi kerraksi ihan kohtuullisesti, mutta siinä on merkittävä ongelma, joka pi­tää korjata. Valtatie kolmen oikaisu Puskiainen – Pirkkala on ajoitettu vuoden 2030 jälkeiselle ajalle – siis yli 20 vuoden päähän.

Valtuuston asialistalla jopa todettiin, että rakennemalli on seudun yh­tei­nen kannanotto edunvalvon­nalle valtion suuntaan. Keskeisen infrastruktuurihankkeen esittäminen vuoden 2030 jälkeiselle ajal­le ei ole edunvalvontaa vaan edunvalvonnan haittaamista, jolle muut maakunnat ja alueet taputtavat. Siksi esitin, että Puskiainen – Pirkkala on lisättävä ennen vuotta 2030 toteutettaviin tiehankkeisiin.

Esitykseni hävisi kuitenkin äänestyksessä 30–11, 1 tyhjä ja 1 poissa. Kokoomuksen, demarien, kes­kustan ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät hajosivat äänestyksessä. Vihreiden sekä kristillisten ryh­mät olivat yksimielisesti esitystäni vastaan ja yhden valtuutetun perussuomalaisten ryhmä esi­tyk­­se­ni puolesta.

Toivottavasti Nevalan hyvä kannanotto merkitsee, että rakennesuunnitelman hölmöys aiotaan korja­ta. Se olisi syytä tehdä, sillä muiden alueiden edunvalvojat varmaan innokkaasti esittelevät Tampe­­reen kau­punkiseudun omaa suunnitelmaa, jonka mukaan Puskiainen – Pirkkala tiehankkeella ei ole mi­tään kiirettä. Joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Raimo Sirén
kunnallisneuvos
Lempäälä

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>