Jyry sinni lentiksen kolmossarjassa viidenneksi

– Viides sija oli hyvä suoritus, kun huomioi meidän pelaajamäärämme, kuuluivat Lempäälän Jyryn valmentajan Reijo Härikän alkumiete menneestä miesten lentopallon kolmossarjakaudesta.

Jyry koostui puoliksi A-ikäisistä nuorista miehistä sekä puoliksi aikuisikäisistä. Nuppilukua oli niin sanotusti paperilla riittävästi, mutta työkiireet, armeija, loukkaantumiset ja muut esteet verottivat moneen otteluun kokoonpanoa hurjasti. Pahimmillaan jopa niin, että yhden pelin Jyry joutui jättämään kesken, kun yksi kuudesta pelaajasta oli vaivaisena pelikyvytön.

– Harmittavaa oli, että Jyryn B-pojat siirtyivät A-Volleyn joukkueeseen vuodenvaihteessa suorilla siirtopapereilla, kun olisi voitu tehdä nuoren pelaajan kaksoisedustussiirto, mikä olisi muutaman B-junnun mahdollistanut pelata Jyryssä 3-sarjaa, Härikkä harmitteli.

– Meillä olisi ollut eväät haastaa sarja kärki sillä reunaehdolla, että paras sakki olisi ollut koossa joka ottelussa.

Jyryn kauden kruunu oli voitto sarjan ylivoimaisesti voittaneesta Pirkkalan Viristä. Sarja oli muutenkin tasainen ja pelimatkat erittäin lyhyet Tampereen ympäristössä.

Jyryn kauden ehkäpä parhaat pelaajat löytyivät nuorista miehistä, sillä Olli Uusitalo ja Jesse Kärkkäinen menivät soin askelin eteenpäin. Kokeneesta kaartista Pekka Kanniainen istutettiin passariksi, joka sujui peli peliltä paremmin. Timo Leppänen oli yleispelaajana erinomainen, varsinkin vastaanottajana hän on suorastaan loistava.

– Timo olisi valmis kaveri vaikka Iskuun liberoksi, heitti Härikkä.

Mikä on Jyryn jatko? Miten edustusjoukkuetta jatkossa viedään eteenpäin?
-

Nuoria kavereita on nyt armeijassa ja jokunen vielä menee sinne, joten intti sekoittaa pakkaa jonkin verran. Mutta nuorista on tarkoitus koulia pelimiehiä eli homma jatkuu.

– Taustaväkeä oli mukana vähän, käytännössä vedin yksin koko sesongin läpi, hymähti Lempäälän Jyryn lentisikoni Reijo Härikkä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?