SM-kultaa LeKi:n ultimatejunioreille

Lempäälän Kisan juniorijoukkue on voittanut ultimaten alle 20-vuotiaiden hallisarjan SM-kultaa. Joukkue kohtasi 9. maaliskuuta Helsingin Pasilassa järjestetyssä ultimaten finaalitapahtumassa Sipoo Odd Starsin. Mestaruus on LeKi:lle ensimmäinen sitten vuoden 2006.

SM-finaali eteni tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 10–10 asti, jonka jälkeen LeKi:n kova paikkapuolustus alkoi tuottaa väsyneelle SOS:lle ongelmia. Tasoitettuaan ottelun omasta hyökkäysvuorostaan lempääläläiset iskivät kahdeksassa minuutissa peräti neljä maalia sipoolaisten hyökkäysvuoroista ja karkasivat näin ottelun loppuhetkillä tavoittamattomaan 14–10 -johtoon.

Vaikka SOS lopulta onnistuikin pitämään hyökkäysvuoronsa ja jopa kuittamaan yhden katkomaalin LeKi:n hyökkäysvuorosta, ei joukkueen kiri kuitenkaan aivan riittänyt haastamaan ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyttä lempääläläisjoukkuetta. Tasainen ottelu päättyi lopulta ajassa 58,37, kun finaalissa tehot 1+3 summannut Milla Nissinen onnistui katkaisemaan Sipoon pelinrakentajan heiton ja lähetti välittömästi kiekon maalialueelle vapaaksi jääneelle Aleksi Pellolle, jolla oli helppo työ viimeistellä ottelun neljäs maalinsa ja LeKi:n voittolukemat 15–12.

LeKi:n valmentaja Teemu Rantanen oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Vaikka peli oli tasainen loppuhetkille asti, ote oli kuitenkin koko ajan meillä. Sipoo pelasi hyvin Tatu Kokkosen johdolla, mutta materiaalin leveys ratkaisi ottelun meidän eduksi, Rantanen totesi hymyssä suin ottelun päätyttyä.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta edustanut Jaakko Junttu, 14, valittiin oikeutetusti finaalin parhaaksi pelaajaksi nuoren miehen iskettyä finaalissa huikeat tehot 7+4. Junttu oli ottelun jälkeen Rantasen kanssa samoilla linjoilla.

– Kyllä me tiedettiin, että Sipoo on kova joukkue, joka tulee varsinkin alussa lujaa päälle. Mutta uskottiin myös koko ajan lujasti siihen, että jos me pelataan kärsivällisesti omaa peliämme, niin ei meitä kovin helppoa ole voittaa.

Juntun sanoihin on helppo yhtyä. LeKi voitti kaikki junioreiden sisäkauden seitsemän otteluaan maalierolla 101–51, minkä lisäksi joukkue poikkesi helmikuussa voittamassa perinteisen Tampereen talviturnauksen puhtaalla pelillä.

Junioreiden kausi ei ole vielä kokonaan ohi, sillä 24. maaliskuuta tarjoillaan Lempäälässä harvinaisen kovatasoista junioriultimatea, kun SM-sarjan hopea- ja pronssijoukkueet SOS ja Espoo Ultimate Club saapuvat Lempäälään LeKi:n isännöimään miniturnaukseen. Turnaus pelataan Hakkarin koulun liikuntahallissa.

– Sinne vaan paikalle kannustamaan. Hyviä pelejä on varmasti tiedossa, Junttu lupaa kultamitali kaulassaan.

LeKi:n joukkueessa pelasivat Emma Brown, Milo Brown (C), Antti Cederlöf, Leevi Cederlöf, Jaakko Junttu, Kasper Kumpulainen, Aarni Nagy, Milla Nissinen, Aleksi Pelto, Tanja Peräkasari, Eemeli Pitkänen, Juho Pitkänen ja Juho Viitala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?