Hyvä hetki tanssin ja runon parissa

Riitta-Liisa, Marjo ja Helvi  runon tunnelmissa. Marjo ja Anna kertovat tarinaa.

Riitta-Liisa, Marjo ja Helvi runon tunnelmissa. Marjo ja Anna kertovat tarinaa.

Yleisö nautti, kun lausuja Helvi Lehtonen, näyttelijä Riitta-Liisa Helminen, Anna Orsmaa ja yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläinen toivat Ehtookotoon Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen esityksen Kun saavumme tähän hetkeen. Lempäälän esitys päätti Pirkanmaan taidetoimikunnan tukeman kiertueen.

Lassi Nummen runo Minun rakkauteni ei ole kovin suuri avasi esityksen, jossa vuoropuhelivat tanssi, runot, musiikki ja yleisö. Välillä kävelysauvat olivat meloina, välillä Anna pyöritti hulavannetta. Sitten Riitta-Liisa tunnelmoi Uuno Kailaan runoa Mäenlasku ja muisteli, miten lapsena huopatossut pujotettiin suksien mäystimiin ja miten ”luistelupuku oli punaista velvetoonia”.

Kokonaisuuden teemoja olivatkin oman elämän historia ja muistot sekä nykyisyys: lapsen, nuoren ja aikuisen tunnot iloista, vastuusta ja kaipauksesta.

Yleisö osallistui esitykseen keskustelemalla ja esittämällä juuri 90 vuotta täyttäneelle Helvi Lehtoselle onnittelulaulun. Kuultiinpa yleisön joukosta myös kaunis tulkinta Eino Leinon Omenankukista.

                                                                                                                                   Talvikki Torppa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?