Kivijalkamyymälä: Uutta liiketilaa 100 neliötä

Kanavatien varrelle nousee kerrostalo

 

Kanavatien alkupäähän nykyisen Siwan kohdalle nousee kerrostalo, jonka kivijalkaan on varattu sata neliötä liiketilaa.

Lempäälän lukiolta alkavan Kanavatien loppupäähän,  nykyisen Siwan kohdalle nousee kerrostalo, jonka kivijalkaan on varattu sata neliötä liiketilaa.

Lempäälän keskustan Siwan toiminta loppuu toistaiseksi. Pirkan Laaturakenne Oy purkaa Kanavatien varressa olevan liikerakennuksen ja rakentaa sen tilalle nelikerroksisen asuin-liiketalon. Asunto Oy Lempäälän Hopeaharjuun tulee 13 asuntoa ja kolme liiketilaa.

– Suomen Lähikauppa Oy:n Siwa-myymälän vuokrasopimus päättyy Kanavatie 18:ssa huhtikuun lopussa. Jos kaikki menee suunnitelmiemme mukaan, ryhdymme purkamaan rakennusta toukokuun alussa ja rakennustöihin on tarkoitus päästä heti kesän alussa, kertoo Pirkan Laaturakenne Oy:n toimitusjohtaja Kati Korkeakoski.

Hän on neuvotellut uuden kerrostalon liiketilojen vuokraamisesta Suomen Lähikauppa Oy:n kanssa. Lähiaikoina selviää, tuleeko Siwa takaisin tutulle paikalleen.

– Keskustan kerrostaloasunnoista tuntuu olevan kova kysyntä. Tähänkin kohteeseen on jo nyt mukavasti tulijoita, vaikka ennakkomarkkinointi ei ole vielä edes alkanut.

Kerrostalon on määrä valmistua vuoden 2014 kesällä.

Maalämpöä ja järvinäköala

Kati Korkeakoski kertoo, että Asunto Oy Lempäälän Hopeaharjuun tulee maalämpö. Sen ansiosta asumiskulut saadaan mahdollisimman alhaisiksi ja maalämmön avulla asuntoihin saadaan kesäaikaan mukavuusviilennys.

Hissillisen talon neljänteen kerrokseen tulee kaksi asuntoa, joiden huoneistoalat ovat 124 ja 136 neliötä. Kolmanteen ja toiseen kerrokseen tulee kaksioita ja kolmioita. Katutasossa on liiketilojen lisäksi yksi kaksio sekä autosuojia ja varastotilaa.

Maanalaisessa kellarikerroksessa on 17 autopaikan autohalli, rakennuksen tekniset tilat ja asukkaiden varastot.

Rakennuksen kerrosala on noin 1300 neliötä. Kaikissa huoneistoissa on lasitetut parvekkeet ja lähes jokaisesta asunnosta on järvinäköala Kirkkolahdelle.

Pirkan Laaturakenne Oy:n toimitusjohtaja Kati Korkeakoski sanoo, että uuden kerrostalon työt on tarkoitus aloittaa kesän alussa. Sitä ennen vanha Siwan rakennus puretaan.

Pirkan Laaturakenne Oy:n toimitusjohtaja Kati Korkeakoski sanoo, että uuden kerrostalon työt on tarkoitus aloittaa kesän alussa. Sitä ennen vanha Siwan rakennus puretaan.

Rakentaminen ei ole hiljentynyt

– Vaikka koko ajan puhutaan, että rakennusala hiljenee, ei se näy ainakaan tavarantoimituksissa. Olin juuri yhteydessä elementtitehtaalle ja sieltä sanottiin, että alkuvuosi on ollut pikkuisen hiljaisempaa, mutta nyt on taas päästy vauhtiin, Kati Korkeakoski sanoo.

Lempäälässä on jatkuvasti kova kysyntä erilaisista asunnoista. Kati Korkeakosken mukaan Lempäälän keskeinen sijainti vaikuttaa siihen, että tänne halutaan muuttaa.

Pirkan Laaturakenne Oy pärjää rakennusalan kilpailussa muun muassa sen ansiosta, että yritys käyttää suomalaista työvoimaa ja suomalaisia alihankkijoita.

– Rakentaminen on tämän vuoksi ehkä hiukan kalliimpaa, mutta asukkaat ovat valmiita maksamaan hyvin tehdystä työstä ja laadukkaista asunnoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?