Nousukiidossa: Weirdship valittiin kymmenen maailman parhaan, vielä ilman levytyssopimusta olevan progebändin joukkoon. Se tuli täytenä yllätyksenä kolmisen vuotta musisoineelle poppoolle.

Outolintu liihottaa maailmalle

– Voisin ottaa tähän vertauksen ravintolamaailmasta. Yleensä oikein hävettää olla töissä ravintolassa, jossa pössis ei ole kummoinen ja joka tarjoaa keskinkertaista ruokaa. Mutta sitten kun ruoka ja meininki ovat kohdillaan, töitä tekisi vaikka ilmaiseksi. Tässä on nyt musiikissa sama juttu.

Lempääläläinen kotitalousopettaja Ville-Pekka Pulkkinen soittaa tällä hetkellä unelmiensa bändissä. Vaikka Pulkkisella on takanaan pitkä ura monenmoisten bändiprojektin kanssa, on Weirdship ensimmäinen poppoo, jossa kaikki palaset ovat hänen mukaansa kohdillaan.

Weirdship on musiikkimaailman outolintu, joka liihottaa omissa sfääreissään. Sen musiikkia ei voi lokeroida eikä kahlita. Yhtye sotkee keskenään progea, funkia, reggaeta, rockia – kaikkea mahdollista.

Weirdshipissä musisoivat Joonas Tiitto, Matti Raappana, Tero Autero, Ville-Pekka Pulkkinen ja Markus Vähäaho.

Weirdshipissä musisoivat Joonas Tiitto, Matti Raappana, Tero Autero, Ville-Pekka Pulkkinen ja Markus Vähäaho.

Yllätyspommi ulkomailta

Weirdshipin outo sekoitus on ilmeisen toimiva. Bändi on hiljattain saanut ansioluetteloonsa merkinnän, josta voi olla ylpeä.

Maailman johtava progressiivisen musiikin julkaisu brittiläinen Prog Magazine järjesti tammikuussa kilpailun, jossa etsittiin kymmentä maailman kovinta, vielä toistaiseksi vailla levytyssopimusta olevaa progebändiä.

– Hommassa kävi sitten niin, että levylle valittiin ainoana pohjoismaisena bändinä Weirdship, kertoo Pulkkinen.

Pulkkinen ihmettelee tapausta vieläkin. Weirdship pääsi kivenkovaan joukkoon. Kymmenen valitun bändin joukosta löytyy muun muassa Genesis-yhtyeestä tuttujen tekijämiesten bändi.

Prog Magazine koosti levylle päätyneistä kappaleista levyn, joka julkaistaan lehden maaliskuun numeron kylkiäisenä.

Biisejä saa jo nyt kuunnella Prog Magazinen kotisivuilla. Mukana on tietysti Weirdshipin kappale Trip To Nowhere. Meneillään on myös äänestys, jossa valitaan näistä kymmenestä lehden valitsemasta bändistä lukijoiden suosikki. Tällä hetkellä Weirdship on sijalla kolme.

”Kuuntelin biisit läpi varmaan viisi kertaa”

Ville-Pekka Pulkkinen soittaa Weirdshipissä koskettimia, saksofonia ja perkussioita. Hän on nuorempana opiskellut musiikinsoiton opettajaksi, ja miehellä on mittava bänditausta.

– Yhden bändin kanssa olimme katusoiton sm-kakkosia joskus 90-luvulla. Olen soittanut myös satakunta keikkaa parin cover-bändin kanssa. Ja paljon muuta sekalaista settiä.

Miten Pulkkinen sitten päätyi mukaan Weirdshipin porukkaan?

– Kävin ensimmäistä kertaa eläessäni muusikoiden.net-sivustolla, ja huomasin sieltä ilmoituksen, jossa tamperelainen progebändi haki soittajaa. Kuuntelin biisit läpi varmaan viisi kertaa, Pulkkinen muistelee.

–  Sitten pyysin vaimoa kuuntelemaan, ja kysyin häneltä, että saanko taas lähteä muusikoksi. Vaimo sanoi, että ei kai hän sille mitään voi.

Täyspitkää levyä tehdään parhaillaan

Weirdship on soittanut tällä kokoonpanolla neljä keikkaa. Kasassa on oltu jo vuodesta 2010 asti, mutta nykyinen porukka hitsautui yhteen vasta viime syksynä, kun Pulkkinen ja laulaja Tero Autero liittyivät remmiin.

Weirdshipin suunnitelmissa on julkaista kokopitkä levy vielä tämän kevään aikana. Itse asiassa albumin nauhoitukset ovat jo purkissa, mutta julkaisija on vielä hakusessa.

Jäämme odottamaan, milloin bändi saapuu Lempäälään keikalle. Tai miksei outoilijoita nähtäisi esimerkiksi Vesilahden Kurki-festivaalissa?

Weirdship keikalla: 20.3. Jack The Rooster, Tampere, 6.4 Bar Torppa, Vantaa, 10.4. Vastavirta, Tampere, 12.4. Varjobaari, Tampere, 20.4 Tampereen ylioppilasteatteri

Weirdship

Perustettu 2010 Tampereella.

Jäsenet:

Joonas Tiitto, rummut
Matti Raappana, basso
Tero Autero, laulu
Ville-Pekka Pulkkinen, koskettimet, saksofoni, perkussiot, didgeridoo
Markus Vähäaho, kitara

Kommentit (4)

  1. keijo

    Kakkaa! Paskaa musaa mis ei minkäänlaista sanomaa. Olisiko parempi ku pysyisitte kellarissa parikymmentä vuotta harjoittelemassa. Toivottavasti ette nyt luule olevanne hyviä ku pääsitte kymmenenneksi. Oli varmasti 9 osallistuvaa bändiä ja te olitte joku random mikä oli pakko jostai ottaa kuuntelematta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?