Tossulätkän kuninkuus ratkottiin auringonpaisteessa

Pihapeli2

Tänä vuonna Pihapeli Challengessa höntsyili kaikkiaan 38 joukkuetta.

Auringonpaiste ja pikkupakkanen. Voiko olla parempaa säätä pelata kavereiden kanssa tossulätkää?

Viime lauantaina oli taas aika seuloa pihapelien kuninkaat Hakkarissa. Toista kertaa järjestetty Pihapeli Challenge oli jälleen astetta viihdyttävämpi tapahtuma kuin viime vuonna ja tulee luultavasti paranemaan ajan myötä.

Hakkarin ulkojää täyttyi eri-ikäisistä pelaajista. Tänä vuonna paikalle oli löytänyt kaikkiaan 38 joukkuetta, yksitoista viime vuotta enemmän. Paikalla oli myös itse päätapahtuman eli pelaamisen lisäksi paljon muuta aktiviteettia koko perheelle. Hakkarin viipalekoululta löytyi urheiluvälinekirppis ja pikkulasten puuhaparkki, mahdollisuus oli osallistua lämärikisaan ja syödä itsensä täyteen pyttipannua, tuoreita lettuja tai vaikkapa makkaraa.

Etenkin aamupäivällä pelattujen lasten ja nuorten sarjojen aikaan tapahtuma-alue oli tupaten täynnä ja muistutti erehdyttävästi  suurempaakin urheilutapahtumaa, mitä kooltaan loppujen lopuksi oli. Kaiuttimista kaikui piristävä musiikki, joka loi tunnelmaa ympäri päivän. Neljällä jääkentällä pelatut pelit olivat vauhdikkaita ja melko isomaalisia, joka takasi katsomaan tulleille ihmisille viihdyttäviä hetkiä. Kun lunta ei ollut jäällä juuri nimeksikään, osa pelaajista lähestulkoon liukui koko ajan jäällä ollessaan, mutta hyvässä hengessä vältyttiin isommilta haavereilta.

Tapahtuman organisaattori Kimmo Reiman kommentoi myönteisesti ilmapiiriä ja järjestelyjä:

 Joukkueita oli tänä vuonna selvästi enemmän ja järjestelyt menivät nappiin. Kun katselin pois lähteviä ihmisiä, heistä näki, että hiki oli tullut ja hauskaa oli ollut.

Sarjoja oli kaikkiaan neljä erilaista. Voittopokaaleista taisteltiin alle 10-vuotiaiden sarjassa, 1015-vuotiaiden sarjassa sekä seka- ja firmasarjassa. Nuorten ja lasten sarjat olivat pääosin LeKin junioreiden täyttämiä, mutta tokihan seassa oli ryhmiä Vesilahdelta ja lähialueilta. Firmasarjassa iskettiin pitkän kaavan mukaan, kun alkulohkojen jälkeen pelattiin aina puolivälierät ja välierät ennen mitaliotteluita. Sekasarjassa taasen oli suuret alkulohkot, joista vain kaksi kummankin lohkon parasta selvisivät jatkoon. Pelaajista näki selvästi, että voittaminen ei ollut tärkein pointti, vaan pelailu ja tapahtumasta nauttiminen ystävien kanssa.

Sekasarjassa finaalissa vastatusten olivat KuoPa 56 ja Mökkitie. KuoPa 56 paidassa pelasi LeKi:n Mestiksestä tuttu Markus Jokinen. Mökkitie voitti finaalin 20 ja voitosta otettiin kaikki ilo irti muutaman tosifaninkin ollessa paikalla. Voittajajoukko valitsi palkinnokseen kylpylälahjakortit. Joukkue oli paikalla myös viime vuonna ja kannattajilta kyseltäessä selvisi porukan olevan kotoisin Tampereen Kalkusta. Firmasarjassa voittajaksi selviytyi tiukan loppuottelun jälkeen Huunala Brothers ja toisen sijan nappasi Hakasen Leipomo.

Antti Raunio

Pihapeli3Pihapeli4Pihapeli1

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?