Vapaa-aikalautakunta: lisää parkkipaikkoja ja uimahallivaraus Hakkariin

Lempäälän vapaa-aikalautakunta haluaa säilyttää virkistysalueet ja -reitit mahdollisimman yhtenäisenä ja luonnonmukaisena kokonaisuutena, jotta niiden virkistyskäyttö on mahdollista myös Kuokkalan-Hakkarin-Herralan osayleiskaavan muuttuessakin. Lausunnossaan osayleiskaavan muutoksesta alueen ulkoilureittien ja latuverkoston laajennus on arvioitava ja laadittava erillisenä suunnitelmana tukemaan tulevaa kaavoitusta.

Lautakunta haluaa lisää paikoitusaluetta Hakkarin liikuntakeskuksen alueelle, koska keskuksen urheilutoiminnot, koulun toiminnot ja kävijämäärät ovat kasvaneet voimakkaasti eikä nykyisten pysäköintipaikkojen määrä ole enää riittävä.

Tulevia rakennushankkeita varten osayleiskaavaan pitää lautakunnan mukaan varata riittävän suuri julkisten rakennusten tontti, jolle voitaisiin sijoittaa uimahalli sitten, kun sen rakentaminen tulee ajankohtaiseksi. Lisäksi koko liikuntakeskuksen alueesta olisi laadittava kokonaissuunnitelma tukemaan tulevaa kaavoitusta ja yksityiskohtainen suunnitelma Hakkarin urheilukentän toiminnoista.

Lautakunta toteaa, että kunnan uimarantatoiminnot keskittyvät jatkossakin Lempoisten Uimalan alueelle eikä lautakunnan suunnitelmissa ole lisätä alueelle kunnan ylläpitämiä yleisiä uimarantoja.

– Osayleiskaava-alueella on asuinalueilla olevia uimapaikkoja, jotka eivät ole kunnan ylläpitämiä. Nämä alueet tulee säilyttää rakentamattomina ja yksityiskohtaisessa kaavoituksessa osoittaa edelleenkin virkistyskäyttöön, lautakunta lausuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?