Vesilahden kirkossa soi tuuba

– Esitämme tuuballa ja pianolla musiikkia, jota ei ole sävelletty tälle kokoonpanolle. Kappaleita soitetaan paljon eri instrumenteilla kuin mille ne on alun perin kirjoitettu. Nämä ovat paljolti minun mielikappaleitani, kertoo tulevasta konsertistaan tamperelainen muusikko Harri Miettunen.

Hän konsertoi tiistai-iltana 19. maaliskuuta Vesilahden kirkossa yhdessä Vesilahden seurakunnan kanttorin Satu Sointu-Siltasen kanssa.

Tuuba on toistaiseksi harvinaista herkkua kirkkosaleissa. Oma kirkkokonsertti on Miettusellekin uusi aluevaltaus.

– Mielestäni tuubaa voi soittaa siellä, missä klassista musiikkia yleensä esitetään. Kirkoissa klassinen musiikki pääsee hyvin oikeuksiinsa, Tampereen Filharmoniassa tuubaa soittava Miettunen miettii.

Hän sanoo, että solistina esiintyminen harjaannuttaa soittajan taitoja ja antaa hyvän lisän soittamisen kokemusmaailmaan.

Yksittäisiä tuubansoittajia tapaa paljon muun muassa vaski- ja muilla festivaaleilla. Ensi kesänä Miettunen on Lieksassa tuubakilpailun tuomaristossa.

Satu Sointu-Siltanen odottaa paljon tulevalta konsertilta.

– Tiistai-illan tilaisuus on uudenlainen musiikkivuotemme avaus. Aiemmin kirkossamme on esiintynyt perinteisesti kuoroja tai yksittäisiä laulusolisteja, harvemmin pelkkää instrumentaalimusiikkia.

Iltakuudelta alkavassa konsertissa kuullaan Bachia, Beethovenia, Shostakovitshia, Rodrigoa, Sibeliusta ja Schumannia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?