Jutta Lammi voitti vesihiihdon Moomba Mastersin huipputuloksella Australiassa

Jutta2

Lempäälästä kotoisin oleva Jutta Lammi on ansainnut paikkansa maailman vesihiihtoeliitin joukossa.

Jutta Lammi teki historiaa voittamalla maailman toiseksi suurimman vesihiihtokisan, Moomba Mastersin hyppäämällä huikean tuloksen 52,3 metriä.

Kilpailu käytiin 11. maaliskuuta Melbournessa, Yarra riverillä. Lammin tulos Moomba Mastersissa oli hyvin lähellä myös Suomen ennätyslukemia, vaikka olosuhteet Yarra riverillä olivat haastavat. Lammin viime kesänä tekemä SE-tulos on 52,8 metriä.

Ykkössijan ottaminen merkitsee myös sitä, että Lammi saa kutsun maailman suurimpaan vesihiihtokilpailuun, US Mastersiin toukokuussa 2013. Voitto Melbournessa antaa Lammille loistavat lähtökohdat sekä US Mastersiin että marraskuussa Chilessä pidettäviin MM-kisoihin.

Jutta Lammi, 26, on kotoisin Lempäälästä ja edustaa Tampereen Vesikiitäjiä. Lammi asuu ja treenaa tällä hetkellä Lontoossa ja USA:ssa muiden maailman huippujen kanssa.

Hänen aiempaan menestykseen kuuluu muun muassa nuorten EM-mestaruus vuodelta 2008. Lammi on maailman rankingin kolmas ja täten lunastanut paikkansa maailman vesihiihtoeliitin joukossa.

laiturilla juttachamp2

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?