Aivot kuntoon kesään mennessä

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä aivoviikkoa, ja julkisuudessa keskustellaan innokkaasti aivojen huoltamisen tärkeydestä.
Pitää muistaa syödä omega-3:a, pelata sanaristikoita ja opetella uusia asioita. Näin ehkäistään esimerkiksi muistisairauksia. Ja hyvä, että ehkäistäänkin.

Aivohuoltoon suhtaudutaan tätä nykyä lähes yhtä suurella intohimolla kuin kropan kunnossa pitämiseen. Kenties parin vuoden päästä Jutan superdieettien kanssa tv-ajasta taistelee Jannen superaivot.

Hienoa, että pidämme itsestämme huolta – niin pääkopasta kuin muustakin terveydestä.

Mutta kaksinaamaisuuttakin voi etsivä löytää. Niin monilla terveysintoilijoilla kuin aivojen huoltajilla ei tee ollenkaan pahaa esimerkiksi vetää päätä täyteen joka lauantai-ilta. Mitä sen väliä, vaikka alkoholi tuokin mukanaan nipun terveyshaittoja ja kaupan päälle melkoiset kalorimäärät. Kallisarvoisten aivosolujen joukkotuhosta puhumattakaan.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>