Kalakisa alkoi suursaaliilla

 

Yli yhdeksän kiloa painaneella peilikarpilla oli pituuttakin noin 85 senttiä.

Yli yhdeksän kiloa painaneella peilikarpilla oli pituuttakin noin 85 senttiä.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien vuotuiseen kalakisaan on alkuvuodesta ilmoittauduttu  mukaan vasta vähänlaisesti, mutta ilmoituksia on tullut sitäkin suuremmista, Vesilahdesta verkoilla saaduista saaliskaloista.

Ensimmäinen ilmoitus tuli tammikuun 26. päivä saadusta suurasta kuhasta. Vesilahtelainen Matti Kauppila silmäkooltaan peräti 75 millin riimuverkollaan Alhonlahdesta kuhajätin, jolla oli painoa 10,4 kiloa.

Pilkkimällä ei noussut myöskään tamperelaisen Heikki Henttosen 9,290 kiloa painanut ja 85 sentin pituinen peilikarppi. Hän sai kookkaan saaliinsa 55 millin verkolla niin ikään Vesilahdesta. Ottipaikkana 6. maaliskuuta oli Laukonselkä.

Lempäälän-Vesilahden Sanomiin voi ilmoittaa lehden levikkialueen vapaista vesistä saadut suuret saaliskalat kahden todistajan varmentamana. Ilmoittaminen käy näppärimmin netissä: /kalakisa/.

Kategorioita on kaksi, aktiiviset (pilkki, onki, virveli, perho jne.) ja passiiviset (verkko, katiska, rysä, pitkäsiima, iskukoukku jne.) pyydykset. Molemmissa palkitaan vuoden lopuksi suurimpien ahventen, haukien, kuhien ja muiden kalojen saajat kalstusaiheisin palkinnoin.

Jättikokoisella kuhalla oli painoa 10,4 kiloa.

Jättikokoisella kuhalla oli painoa 10,4 kiloa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?