LeKi:n hiihtojunnut veivät vauhdikkaasti viestiä Hakkarissa

LeKin ykkkösjoukkueen Valtteri Niskanen vetää avausosuutta takanaan Haka, Pirkkalan Hiihtäjät, Tampereen Pyrintö I ja II, Kangasalan Kisa. Valtteri voitti osuutensa.

LeKin ykkkösjoukkueen Valtteri Niskanen vetää avausosuutta takanaan Haka, Pirkkalan Hiihtäjät, Tampereen Pyrintö I ja II, Kangasalan Kisa. Valtteri voitti osuutensa.

Hyvä hiihtotalvi on näkynyt monin tavoin. Esimerkkinä käy vaikka Hakkari viime sunnuntaina: Aamulehden nuorisoviestiin osallistui 30 joukkuetta eli 240 hiihtäjää, mikä on ennätys vuosikausiin.  Huoltajia ja muutakin yleisöä tungeksi mukavasti. Pysäköinnin opastajat puhkuivat autojen paljoutta.

35 vuotta sitten aloitetun viestihiihdon ajatus on mitata hiihtoa harrastavien Hämeen seurojen toiminnan ja nuorisotyön laatu kauden lopuksi.  Joukkueessa on 8 osuutta, puoliksi tytöille ja pojille. Ikäsarjoina on 10-, 12-, 14- ja 16-vuotiaat. Viestin yhteispituus on 19 kilometriä.

Lempäälän Kisan kahdeksikko sijoittui neljänneksi vain muutama sekunti Kangasalan Kisalle hävinneenä.  Selvän voiton otti Valkeakosken Haka alittaen niukasti tunnin rajan.  Viialan Viri jäi parisen minuuttia, siitä kolmoseen eli Kangasalan Kisaan tuli minuutin ero. Viidenneksi kiirehti Pirkkalan Hiihtäjät.

Isäntäseura LeKin 1-joukkueessa hiihtivät Valtteri Niskanen, Hetta Niemelä, Leevi Lampén, Pinja Kianta, Samuel Suoniemi, Iida Niskanen, Arttu Heikkinen ja Henna Mettalo. 2- joukkue oli 12. hiihtäjinä Viktor Aaltio, Oona Kaikkonen, Roope Niskanen, Hilla Niemelä, Leevi Lipponen, Anniina Knuutila, Jesse Vuori ja Laura Lehtikuusi.  LeKi polkaisi kisaan myös 3 –joukkueen, jossa hiihtivät Sauli Heinänen, Ella Noora Haapalehto, Atte  Urvanta,  Inka Joensivu, Juha Närhi, Saaga Lassila, Matti Hälikkä ja Milja Lassila. Sijoitus oli 22. Kaikkien joukkueiden mottona oli: voitetaan tai hävitään yhdessä.

Kisapaikalla haastateltiin kauan sitten nuorisoviestiä hiihtäneitä. Yksi heistä oli ensimmäisessäviestissä Ruovedellä 1979 hiihtänyt LeKin Olli Savikko. Poika voitti alaikäisenä 16-vuotiaiden poikien avausosuuden, vaikka kaatui alkumatkalla kolmasti.

Lempäälässä laitettiin alulle nuorisoviestin kapula annettavaksi seuraavalle viestin  järjestäjälle. LeKin hiihtopomo Esa Virtanen ojensi sen voittojoukkue Hakan tytöille ja liikuntaneuvos Antero Kekkoselle, joka oli aikoinaan maakunnallista viestiä perustamassa.

Antero Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?