Partiotaitojen SM-voitto meni Vesilahteen

Vesilahden Valkohäntien Rokkisienet valmistautumassa kisaan.

Vesilahden Valkohäntien Rokkisienet valmistautumassa kisaan.

Vesilahden Valkohännät osallistuivat kolmen joukkueen voimin 16.17.3 pidettyihin partiotaitojen talvimestaruuskisoihin Utissa. Utin taistelu -nimellä järjestetyssä kisassa partiotaitoja testattiin muun muassa hernerokan valmistamisessa trangialla, puisen lintuveistoksen valmistamisesella sekä ensiapu- ja suunnistustehtävillä.

1215-vuotiaiden tyttöjen sarjan Valkohäntä-joukkue Rokkisienet veivät voiton ja toivat suomenmestaruuden Hämeeseen yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Rokkisieniin kuuluivat  Marika Vaasvainio, Anja Kuhnis, Emma Kaikkonen, Katariina Salmela ja Pauliina Visa.

1215-vuotiaiden poikien sarjaan osallistunut Ameebat-vartio joutui kisaamaan kisan ulkopuolella vajaan miehityksen vuoksi. Kokonaispistemäärä olisi kuitenkin riittänyt kisassa viidenteen sijaan. Ameeboissa kisasivat Mikael Vaasvainio, Antti Marjamäki ja Eemeli Marttila.

1418-vuotiaiden poikien sarjan neljännen sijan saavuttivat Isot Ameebat eli Rami ja Mariisa Uusitalo, Ilmari Marttila ja Adrian Kuhnis.

Tunnelmat kisan jälkeen olivat hyväntuuliset. Huomattavasta menestyksestä huolimatta nuorille oli osallistuminen ja itse tekeminen ollut tärkeintä. Rastitehtävistä, onnistumisista ja tunaroinneista riittää kerrottavaa vielä pitkään.  Nuorten iloiset ilmeet ja kertomukset kisasta vahvistivat sen, mikä jo etukäteen tiedettiin: partio on iloinen harrastus.

Pia Vaasvainio

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?