Joko ulkokentälle päästään huhtikuun alussa?

Jalkapallokausi kolkuttaa ovella

Maaliskuun puoliväli on taittunut, mutta ulkona paikkuu napakka seitsemän asteen pakkanen, lumivaippa on neitseellisen valkea ja ulkona tehtävää parasta urheilua ovat hiihto ja jääkiekko.

Samaan aikaan jalkapalloväki hikoilee salilla ja sisähallissa ja laskee päiviä, kun he pääsevät Sääksjärven tekonurmelle.

 Toive on ollut, että huhtikuun alussa pääsisimme omalle kentälle. Sääksjärvellä pelattava harjoituspeli on kalenterissa 6. huhtikuuta ja kotiturnauksen päivämäärä on 13. huhtikuuta, lukee Loiskeen manageri Pauli Impola almanakkaansa.

Voi hyvinkin olla, että talven ote ei kirpoa huhtikuun ensimmäisiin päiviin mennessä, joskin kevättäkin kykenee työnteolla auttamaan eli kentän saa kuntoon auraamalla ja harjaamalla lumia sieltä pois.

Loiske aloittaa sarjan jo huhtikuun 18. päivänä ja kun kyse on nousijajoukkueesta sekä vaativasta kolmosdivisioonasta, pitää treeniä olla takana tarpeeksi, kun tuomarin pilli ensimmäistä kertaa vislaa virallisen pelin merkkinä.

 Treenit ovat sujuneet hyvin ja harjoituspelejäkin olemme tahkonneet kolme kappaletta. Pelien anti on ollut vaihtelevaa, mutta selvää on, että nousijajoukkue ei saa antaa esimerkiksi harjoittelussa muille tasoitusta, terottaa Impola ja kehuu valmentajakaksikon Kari NikkiläJani Alanne luomaa harjoitushenkeä.

Pelaajarosteri Loiskeella on ainakin vielä kapea. Mukana on parisenkymmentä miestä, mutta muutamien laatupelaajien kohdalle kirjoitetaan vielä kysymysmerkkejä. Futsal-maajoukkueeseenkin kutsun saanut oma kasvatti Juhana Jyrkiäinen jättänee kuluvan futiskauden vallan väliin. Toisen futsalin huippupelaajan ja jalkapallonkin puolella Loiskeelle elintärkeän Tomi Lahtisen mukanaolo riippuu, saako mies Tampereen seudulta kesätöitä. Jyväskylän yliopistossa lukeva Lahtinen liittyy aikaisintaan toukokuulla Loiskeen matkaan, jos työasiat siis järjestyvät. Nuorista miehistä Otso Suonpää treenaa TPV:n kanssa, mutta pelaa Loiskeessa, jos tie ei vie ”Paltsareitten” edustuksen pelaavaan kokoonpanoon. Joona Nieminen talvehti Hakan A-nuorten matkassa, mutta palaa Loiskeeseen huhtikuulla.

Aivan uusia pelimiehiä on tullut tässä vaiheessa kaksi. Hakan A-nuorista siirtyi maalivahti Ahti Rossi ja FC Tigersista kenttäpelaaja Miikka Saarenrinne. Manageri-Impolan mukaan ”noin kolme tai neljän” muun pelaajan kanssa vielä neuvotellaan.

 Pelaajistomme kaipaa niin määrää kuin laatua lisää, painottaa Impola uuden ja kovemman sarjan tuomia vaatimuksia myös pelaajiston suuntaan.

Loiskeen suunnalta on esitetty myös nelosdivariin nousseelle LeKi-futikselle yhteistyötä aina farmisopimusta myöten, mutta tässä vaiheessa pallo onLeKin sylissä, eikä varmuutta lempääläisestä yhteistyöstä vielä ole.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?