Laulua ja naurua karaokeillassa

 

Piippokeskuksessa järjestetty karaokeilta sai paljon positiivista palautetta sekä toiveita, että vastaavaa järjestetään uudelleen.

Piippokeskuksessa järjestetty karaokeilta sai paljon positiivista palautetta sekä toiveita, että vastaavaa järjestetään uudelleen. Kuva: Tuomas Koivisto

Lempäälän keskustassa Piippokeskuksessa järjestettiin perjantaina 22. maaliskuuta varsin omalaatuinen karaokeilta, jossa tavallisesta karaokesta poiketen laulajat pääsivät esiintymään livebändin säestyksellä. Laulamaan päästäkseen täytyi ilmoittautua etukäteen: innokkaita esiintymään halunneita mahtui iltaan 25. Lisäksi tanssimaan ja iltaa viettämään oli saapunut sankoin joukoin pääasiassa paikallista aikuisväestöä. Lippuja ikärajalliseen tapahtumaan myytiin lähes kaksisataa. Lempäälän lionsklubien järjestämän hyväntekeväisyystapahtuman tuotto käytetään lempääläläisen nuorisotyön hyväksi.

– Olimme Lempäälän lukion opettajien yhtyeen kanssa suunnitelleet esiintyvämme Tampereen ympäristökuntien lukioiden yhteisissä pikkujouluissa edellisvuosien tapaan. Meillä ei kuitenkaan ollut solistia. Basistimme Hannu Tiensuu keksi, että järjestetään siellä karaoke, jossa jokaisen lukion edustajat pääsevät ääneen. Homma toimi mainiosti, joten oli helppo lähteä kokeilemaan vastaavaa hommaa uudestaan, yhtyeen kitaristi – Lempäälän lukion rehtori Erkki Hytönen kertoo.

Illan housebändi, jossa Tiensuun ja Hytösen lisäksi soittivat Henry Kuronen, joka vastasi taustalauluista ja auttoi tarvittaessa laulajaa pysymään mukana kappaleessa sekä Jere Käpyaho rummuissa ja kosketinsoittaja Antti Perälä, keräsi valtavasti kehuja niin laulajilta kuin yleisöltä ylipäänsä.

– Kaikilta soittajilta löytyy jonkinlaista rutiinia. Jokaisella on takanaan useita kokoonpanoja. Aktiivisin muusikko tällä hetkellä on Antti Perälä, jolla on säännöllisesti keikkaa tanssibändin kanssa, Hytönen selventää.

Etukäteen ilmoittautuneet laulajat saivat kerran harjoitella laulunsa läpi yhtyeen kanssa ennen varsinaista tapahtumaa. Housebändi sai tehdä täyden päivän, sillä iltakahdeksasta puolilleöin kestäneen varsinaisen tilaisuuden lisäksi yhtye oli jo neljältä päivällä paikalla harjoittelemassa laulajien kanssa.

– Neljä kertaa ehdimme kokoontua yhtyeen kanssa harjoittelemaan kappaleita, joita oli monta kymmentä opeteltavana. Laulajien esiintymiset sujuivat mainiosti; Jokainen esiintyjä veti aivan erilailla kuin harjoituksissa, ilmeisen tyytyväinen Hytönen kehuu.

”Ei muuta
kun uudestaan”

Frederikin suomalaisten sydämiin laulamasta Volga-kappaleesta kuultiin Piippokeskuksessa karaokeillassa menevä moniääninen tulkinta. Kuva: Tuomas Koivisto

Frederikin suomalaisten sydämiin laulamasta Volga-kappaleesta kuultiin Piippokeskuksessa karaokeillassa menevä moniääninen tulkinta. Kuva: Tuomas Koivisto

Illan mittaan karaokeillassa tunnelma silminnähden tiivistyi. Tavallisesta karaokesta poiketen laulajilla ei ollut näyttöä, miltä tekstejä lukea, vaan ainoastaan paperille painetut sanat. Lisäksi elävä musiikki tuo aivan omanlaistaan tunnelmaa. Laulajien täytyi oikeasti tuntea ja osata esittämänsä laulu.

– Laulajien taso oli todella korkea. Ei olisi uskonut, sillä ainakin minusta kappaleen esittäminen oli jännittävää, kun piti päästä aivan erilailla kappaleen sisään. Mahtava juttu, että Lempäälässä tällaista järjestetään. Ilmoittauduin heti laulamaan, kun kuulin tästä, Mahtava peräsin ja pulleat purjeet sekä Tammerkosken sillalla -kappaleita Piippokeskukseen esittämään tullut Juho Karvonen  fiilistelee.

Illan aikana kuultiin laidasta laitaan eri musiikkityylejä aina herkemmistä balladeista perinteisempään tanssimusiikkiin ja rock and rolliin. Hilpeämielisessä tapahtumassa karaokelaulajien into tarttui yleisöön, jota viihtyi kiitettävästi tanssilattialla pitkin iltaa.

– Tämä on kuitenkin vain karaokea. Ei mikään kilpailu. Pääasia on, että yleisö viihtyy. Vaikka olisi kuinka huonosti esiintynyt, mutta kuulijoilla olisi hauskaa, pitäisin esitystä onnistuneena, Karvonen pohtii.

Paikalle saapuneet ihmiset olivat lähtökohtaisesti innoissaan, että Lempäälässä ylipäänsä järjestettiin aikuisille suunnattua perjantai-illan ohjelmaa. Kehuja sai erityisesti yleinen ilmapiiri. Ennen aikojaan lähtöä tekevät ihmiset kuitenkin harmittelivat, että illan aikana ei ollut mahdollisuutta päästä laulamaan, jos ei ollut etukäteen ilmoittautunut. Harmistukseen lääkkeeksi tarjottiin ja toivottiin sitä, että vastaavia tilaisuuksia järjestettäisiin uudelleen, jottei laulu Lempäälässä lopu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?