LeKi-futiksen B-pojille futsalin sm-hopeaa

LeKi:n futsal-joukkue oli kovassa vedossa, mutta niin oli kannustuspuolikin.

LeKi:n futsal-joukkue oli kovassa vedossa, mutta niin olivat kannustusjoukotkin.

Sunnuntaina 24. maaliskuuta ratkottiin B-poikien futsalmestaruus, ja paikalla oli jälleen joukkue myös Lempäälästä. LeKi-futiksen kauden päätavoite oli käsillä. Ylöjärvellä olikin paikalla paljon lempääläläisiä kannatusjoukkoja, äänekkäimpänä viiden tosifanin rumpurykmentti.

Joukkue onnistui pelaamaan kauden parhaat pelinsä tärkeimmällä hetkellä. Faniryhmän toiminta oli ehdottomasti plussaa ja teki päivästä hienon kokemuksen pelaajille ja taustajoukoille, kommentoi valmentaja Martti Bergström.

LeKi-futis lähti sm-turnaukseen Tampereen piirin kakkosena. Odotukset päivältä eivät olleet järin suuret. Alkulohkoarvonta oli mieluisa ja ensimmäisessä ottelussa joukkue lähti hakemaan Lapuan päänahkaa.

Omalla tiukalla puolustuksella ja laadukkaalla erikoistilannepelaamisella LeKi-futis otti melko helpon 31 avausvoiton. Maaleista kaksi tuli kulmapotkuista. Ensimmäisenä hallia pääsi huudattamaan kapteenin esimerkillä maalannut Ukko Rimmi.

Toista alkulohkopeliä ennen paikka puolivälierissä oli jo varmistunut, joten lohkovoittoa lähdettiin hakemaan rennoin mielin. Ottelu Ylivieskan Palloa vastaan menikin LeKi-futiksen suunnitelmien mukaan, tuloksena puhdas 30 voitto. Pelipaikalla lanseerattu puolustustaktiikka ”bussi parkissa” toimi loistavasti ja nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä. Näin D-lohko voittanut LeKi-futis sai vastaansa  C-lohkon kakkosen EBK:n Espoosta.

Jatkopeleihin joukkue lähti mukanaan tarkat taustatiedot vastustajasta. Samaa porukkaa vastaan oli pelattu viime vuonna samoissa kinkereissä ja voitettu.

EBK pääsi johtoon kuin varkain, mutta loppujen lopuksi pienten riskien ottamisen seurauksena hieno nousu huipentui 2-1 voittomaaliin. Lopusta saatiin vielä jännittävä, mutta taistelun kautta paikka välierissä varmistui.

Välieriin vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki Porin Jazz, jolle aluesarjassa takkiin oli tullut melko rumasti. Tosipaikan tullen LeKi-futiksen puolustus oli timanttia maalivahti Teemu Keskisen johdolla, ja Matias Starkin maalilla joukkue sai yllättävän johtoaseman pelin puolivälissä.

Lopulta ottelu venyi rangaistuslaukauskilpailuun, jossa maalivahti Keskinen petasi voiton torjunnoillaan ja maalillaan. Myös huimaa meteliä pitäneellä faniryhmällä oli osuutensa vastustajan epäonnistumisissa. Himoittu finaalipaikka irtosi lopulta numeroin 43.

 Finaaliin pääsyä voidaan pitää pienenä yllätyksenä, mutta valmentaja ainakin osasi odottaa mitalipelejä. Joukkueen jokainen pelaaja täytti roolinsa ja pelasi joukkueelle, kertoi Bergström.

Loppuottelussa vastaan asettui alkulohkosta tuttu YPA. Ottelu itsessään oli väsyneiden joukkueiden taisto kunniasta. Tavallinen peliaika 20 minuuttia sekä viiden minuutin jatkoaika mentiin maalittomasti.

Jälleen rankkareihin venynyt peli ratkeisi ylivieskalaisten jäätäviin viimeistelyihin luvuin 13. Hopeamitali oli LeKi-futikselle seuran ensimmäinen sm-mitali ja joukkue venyi loistokkaalla tavalla koko päivän kestäneessä turneessa. Vertailuna kerrottakoon, että piirinsarjan voittanut Tampereen Ilves putosi jo puolivälierissä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?