Pidetään poliisi lähellä

Kirjoittaja on Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimittaja.

Kirjoittaja on Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimittaja.

Saan yllätyslahjaksi matkan. Harmikseni passini on kuitenkin menossa vanhaksi. Aikaa uusimiseen on vain pari viikkoa  muuten jää reissu haaveeksi.

Asun Tampereella, ja kuuleman mukaan jonot poliisin pakeilla ovat pitkät kuin nälkävuosi. Fiksuinta on siis varata aika passihakemusta varten etukäteen netissä.

Menen poliisin sivuille. Klikkaan aikataulut esiin.

Jaahas, vapaita aikoja ei näytä olevan tälle viikolle. Eikä näemmä seuraavallekaan kahdelle.

Näyttää siltä, että joudun käyttämään puolet työpäivästäni jonottamassa vuoronumerolappu kourassa. Poliisi kun palvelee vain virastoaikoina.

Mutta tarina saakin yllättävän käänteen.

Seuraavana päivänä käyn ottamassa passikuvan Lempäälän Kuvakulmassa. Kuvan valmistumista odotellessa satun ohimennen kysymään, että onkohan mitenkään mahdollista tehdä passihakemus tuossa Lempäälän poliisin palvelupisteessä, vaikka asunkin Tampereella.

On on, sanoo Kuvakulman myyjä. Juuri kuulemma oli joku helsinkiläinen kysynyt samaa.

Seuraavana päivänä kävelen sisään Lempäälän poliisin palvelupisteeseen. Jonoja ei ole ollenkaan. Hakemuksen laatiminen hoituu ripeästi. Passin luvataan valmistuvan viikon sisällä.

Viiden päivän kuluttua saan tekstiviestin, että passi on noudettavissa. Ja minä pääsen reissuun.

Tämä tarina toimikoon perusteena sille, miksi Lempäälän poliisin palvelupistettä ei saa lakkauttaa. Poliisin tulevan hallintorakenneuudistuksen myötä näin saattaa kuitenkin käydä.

Millaista palvelua tulevaisuudessa saa, jos keskittymistä vain jatketaan? Tampereen poliisin palvelupiste ruuhkautuu entisestään, koska lupapalveluille on koko ajan enemmän kysyntää. Passit ja henkilökortit uusitaan nykyään viiden vuoden välein. Lisäksi kaikki vuodesta 2013  eteenpäin myönnettävät ajokortit ovat määräaikaisia.

Lempäälä on lähellä, sanotaan kunnan mainoslauseessa. Toivottavasti se pitää paikkansa jatkossakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?