Tulot ja menot: Tilikauden ylijäämäksi kirjataan 37 933 euroa.

Lempäälän seurakunnan tilinpäätös plussan puolella

Lempäälän seurakunnan tilinpäätös vuodelta 2012 on ylijäämäinen. Tilikauden tulos oli poistojen ja satunnaisten tuottojen jälkeen 141 936 euroa alijäämäinen, mutta tilinpäätöksessä Ristimäen hautausmaan ja Vanhan pappilan saneeraushankkeiden poistoerojen sekä investointivarauksen purkamisen jälkeen ylijäämäksi kirjataan 37 933 euron summa.

Viime vuonna seurakunnan toimintatuotot olivat 319 461 euroa ja toimintakulut 3 814 924 euroa. Toimintakate eli käyttötalouden nettomenot olivat 3 495 463 euroa. Kasvua edellisvuoteen ei ollut. Tuloslaskelman mukainen vuosikate on 265 429 euroa.

Viime vuonna kirkollisverotuloja kertyi 3 641 249 euroa. Verotuloja oli hieman vähemmän (1,7 prosenttia) kuin edellisenä vuonna.

Seurakunnan saama osuus yhteisöveron tuotosta pieneni edellisvuodesta peräti 23 prosenttia.

Kirkkoneuvosto käsitteli tilinpäätöksen kokouksessaan tiistaina 26. maaliskuuta. Sen hyväksyy lopullisesti kirkkovaltuusto toukokuun kokouksessaan.

Tiistain kokouksessaan kirkkoneuvosto päätti myös osa-aikaisen palkanlaskijan toimen perustamisesta yhdessä Kangasalan seurakunnan kanssa. Seurakunta on ulkoistanut palkanlaskennan jo 2000-luvulla. Viimeisin yhteistyökumppani, Ylöjärven seurakunta, irtisanoi sopimuksen resurssipulan vuoksi viime vuoden lopussa.

Tampereen tuomiokapituli on pyytänyt lykkäystä kanttorin viran haettavaksi julistamisen ajankohtaan. Seurakunta on perustanut osa-aikaisen kanttorin viran tammikuussa. Kesäkuun alusta alkaen astuvat voimaan uudet virkamiehiä koskevat säädökset. Viran täyttö ei sen jälkeen vaatisi tuomiokapitulin myötävaikutusta. Neuvosto hyväksyi lykkäyksen.

Kokouksessa kirkkoneuvosto täydentää seurakunnan uutta tulevaisuustyöryhmää. Työryhmään valittiin Anssi Almgren, Mikko Oikarinen, Aulikki Puntola, Jenni Koski ja Petri Solja. Aiemmin maaliskuun alussa kirkkoneuvosto valitsi ryhmään Jouko Konsalan, Liisa Länsipuron, Heini Mäenpään, Timo Mäkelän, Marika Salon ja Miika Räsäsen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?