Kunnostusurakka: Suunnitelman mukaan kenttä on kokonaan suljettu 24. kesäkuuta ja 31. heinäkuuta välisenä aikana

Hakkarin urheilukenttä menee remonttiin

Näin huonossa kunnosa kenttä oli jo vuonna 2010. Kuvassa kentällä harjoittelee Leki Ultimate.

Näin kulunut kenttä oli jo vuonna 2010. Kuvassa kentällä harjoittelee Leki Ultimate. Kuva: Katariina Rannaste.

Pitkään huonossa kunnossa olleen Hakkarin urheilukentän kunnostaminen aloitetaan pääsiäisen jälkeen.

Urheilukentän radan päältä ryhdytään poistamaan lunta 2. huhtikuuta alkaen, jotta rata-alue sulaisi mahdollisimman nopeasti. Samalla myös radalla tapahtuva hiihto lopetetaan.

Lempäälän vapaa-aikajohtaja Erkki Häklin mukaan viikolla 16 tehdään lopullinen selvitys ratapinnoitteesta ja kunnostuksen laajuudesta. Tuolloin myös kilpailutetaan urakoitsijat.

Kunnan vuoden 2013 talousarviossa on varattu 150 000 euroa kentän pinnoitteen uusimiseen.

Kaikki toiminta suljettu heinäkuussa

Häkli kertoo, että tämänhetkisen suunnitelman mukaan kenttä on kokonaan suljettu 24. kesäkuuta ja 31. heinäkuuta välisenä aikana. Elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien toiminta jatkuu normaalisti. Tuolle ajalle jo ennalta sovitetut varaukset perutaan ja niille haetaan uusi aika ja paikka.

– Kentän pinnoite on rapistunut paikoitellen erittäin pahasti, joten se on aika saattaa kuntoon. Kunta suunnittelee toteuttavansa remontin tällä aikataululla. Aikatauluun voi tulla urakkakilpailuista tai muista syistä johtuen muutoksia, kertoo Häkli.

Häkli lisää, että remontin jälkeen hiihtoon liittyvät asiat on ratkaistava uudelleen.

– Nykyinen käsitys on, että uuden pinnoitteen päälle ei enää jatkossa järjestetä hiihtotoimintaa. Huoltorakennuksen yhteys latuverkostoon on siis järjestettävä jatkossa toisella tavalla.

Myös kuuluttamolle ja ajanottotornille mietitään uutta paikkaa, ja seiväshyppypaikan sijainti vaihdetaan myös remontin yhteydessä  kentän eteläpäähän.

– Muutokset ja tilapäiset järjestelyt vaikuttavat moneen asiaan ja tästä tulee murhetta kesälle 2013, mutta näen, että tämä on panostus tulevaan, summaa Häkli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?