Kausi paketissa: LeKi:n loppusaldo oli ehdottomasti plusmerkkinen

Kisan lentiskausi katkesi kaameaan kipsiin

Sauli Silpo näyttää mallia, kuinka palloa lyödään, ja Kisa saa onnistumisen. Tarpeeksi onnistumisia ei kuitenkaan tullut, sillä Auran Vannas rökitti Kisaa Hakkarissa ja passitti lempääläiset kesäloman viettoon.

Sauli Silpo antaa pallolle kyytiä ja Kisa saa onnistumisen. Tarpeeksi onnistumisia ei kuitenkaan tullut, sillä Auran Vannas rökitti Kisaa Hakkarissa ja passitti lempääläiset kesäloman viettoon. Kuva: Marko Panu.

Vieraista hankittu makea 3–1-voitto. Vastustaja matkassa ilman tähtipelaajaansa. Katsomossa 120-päinen ennätysyleisö. Pelin jälkeen joukkuetta odottivat ruoka ja saunonta.

Siinä neljä meriselitystä, miksi Lempäälän Kisan mieslentopalloilijoiden lataus lipsui raa’asti yli ja meni umpikipsin puolelle ottelussa Auran Vannasta vastaan noususta 1-sarjaan.

Auralaiset tulivat Lempäälään hengellä, että pelaillaan matsi pois ja sitten alkaa kesäloma eli vailla paineita hymyt suupielissä. Niinpä joukkue esitti läpi ottelun loistavaa pelihuumoria ja rentoja otteita. Peli päättyi ensiksi auralaisille 3–0 ja ratkaisevan ”kultaisenkin erän” Aura voitti selvin lukemin Kisan sössiessä erän alussa jokaisen pallon.

– Usein kauden viimeisen pelin jälkeen tuntee tietynlaista helpottuneisuutta, kun pitkä sesonki on ohi. Nyt fiilis oli pettyneen tyhjä, tällä sakilla olisi hieno ollut mennä vielä seuraavaan pelipariin saakka, tuumasi Kisan kokenut kapteeni Toni Laine yhden nukutun yön jälkeen.

Laine kuului siihen kaartiin, joka kantoi isoa vastuuta kauden mittaa esiintyen kolmella eri pelipaikalla.

Kisan valmentaja Raimo Lehtonen kiitti suojattejaan pelin jälkeen ja teroitti tärkeää asiaa.

– Vaikka viimeinen peli jättikin pettymyksen tunteita, oli kausi kokonaisuudessaan erinomainen. Joukkueessa oli päällä hieno henki ja treeneissä sekä peleissä tehtiin hommat viimeisen päälle hyvin, suitsutti Lehtonen.

Kisan saldo olikin mainio: alkusarjan voitto saldolla 10 voittoa, kaksi tappiota. Jatkosarjassa tuli myös ykkössija saldolla kuusi voittoa ja kaksi pisteen tuonutta 2–3-tappiota. Kausi oli yksi Kisan mieslentopallohistorian parhaista ellei peräti paras.

Ensi kauden palapelin kokoaminenkin on vauhdissa. Valmentajakysymys on ensimmäisenä mietintämyssyssä. Sekä seurajohto että pelaajisto toivoo Raimo Lehtoselle jatkoa, mutta vielä sopimuksen sinetiksi kättä ei ole paiskattu. Kisan porukkaa varsinkin loppukaudesta valmennuspuolella jelppasi kunnan kokenein lentiskettu Tapani Nyström.

Pelaajista tällä tietoa kaksi nykyjoukkueesta on varmuudella pois kuvioista, sillä sentteri Sami Puputti muutti jo kauden aikana Keski-Pohjanmaalle ja passari Oskari Paavola jatkaa upseerinuransa täydentämistä opiskeluilla. Kisan seurajohdon silmät ja korvat hyvien pelaajien suuntaan ovat avoinna.

Kisan kakkosjoukkue voitti aluesarjassa jokaisen pelinsä ja kokenut sakki päätti, että lisähaasteita haetaan ensi kaudella 3-sarjasta. Myös Lempäälän Jyryn suuntaan haetaan entistä tiiviimpää yhteispeliä, neuvonpitopöytää tulee jyryläisille kutsu huhtikuun aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?