LeKi:n 99 turnasi pronssille Tukholmassa

Lempäälän Kisan D99-kiekkojuniorit hakivat arvokkaan kolmannen sijan Tyresö Open -turnauksesta Tukholmasta pääsiäisenä. Pronssi tuli hurjan taistelun jälkeen, sillä mitalipeleihin pääsyyn vaadittiin lauantaina kaksi voittoa rangaistuslaukauskilpailuissa.

Perjantai oli sujunut osin matkaväsymyksen ja tuomarilinjaan totuttelun merkeissä, ja tuloksena oli ollut kolme tappiota: Tyresö Hanviken Hockey Starsille, 2–5 Espoon Bluesin Blackille ja samoin numeroin Brynäsille.

Lauantain ensimmäinen peli Kumlaa vastaan lupasi parempaa, sillä siitä tuli 3–3-tasatulos. Karsinnoissa puolivälieriin pääsystä TTH Titansia vastaan LeKi tasoitti alivoimalla 1–1:een 1.14 ennen loppua, ja Iiro Riihimäki veivasi rankkareilla voittomaalin.

Puolivälierä myöhään illalla oli raastava taistelu. Lidköping/Grästorp oli voittanut alkulohkonsa puhtaalla pelillä, mutta niin vain LeKi väänsi haamukoppeja ottaneen maalivahtinsa Teemu Paavolan johdolla varsinaisella peliajalla 3–3-tasapelin. Riihimäki teki jälleen rankkarimaalin, ja Tuomas Heinola pyssytti voitto-osuman.

Välierässä tuli vastaan Brynäs, joka oli yksinkertaisesti parempi joukkue ja meni finaaliin 4–0-voitollaan. Pronssiottelu Kumlaa vastaan oli tasainen, mutta LeKi ei päästänyt ruotsalaisia kertaakaan niskan päälle, vaan otti tyylikkään 4–1-voiton, vaikka väsymys painoi jo jalkoja.

Pistepörssissä LeKi otti komean kaksoisvoiton. Tapparasta lainassa ollut oma kasvatti Aku Kinnari latoi tehot 9+6, ja ketjukaveri Alex Aavajoki säesti 4+7:llä. Koko joukkue kuitenkin osoitti todellista suomalaista sisua hankalan alun jälkeen, ja kausi oli mukava päättää pronssiin.

Jo mainittujen lisäksi joukkueessa pelasivat maalivahti Daniel Kamppuri sekä kenttäpelaajat Santeri Javanainen, Riku Paavilainen, Antti Heikkilä, Markus Salminen, Joni Riikola, Eetu Vilppola, Jimi Rytioja, Juho Saarela, Jori Pukkila, Topi Jaskari, Arttu Hukki ja Sami Knuutinen. Valmentajina toimivat Riku Kinnari ja Toni Saarela.

Antti-Pekka Sonninen

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>