Riittääkö Maijan, Mervin ja Aikun vauhti viestimitalille asti?

Tulevana lauantaina eli 6. huhtikuuta kisataan yksi kauden mielenkiintoisimmista kansallisista hiihtokisoista, kun seurat mittelevät SM-viesteissä paremmuuksistaan Kontiolahdella Joensuun kupeessa.

Naisten viestissä Lempäälän Kisa jäi vuosi sitten Imatran SM-mittelöissä vaivaiset viisi sekuntia pronssista sijoittuen neljänneksi, joten tällä kertaa Kisattarien päämääränä siintää seuralle historiallinen SM-mitali.

LeKin viestin avaa Maija Saarinen, sitä jatkaa hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Mervi Pesuja ankkurina kiitää Aino-Kaisa Saarinen. Avausvitonen mennään perinteisellä ja kaksi seuraavaa luistelemalla.

Viestit kertovat, että Maija Saarinen on intoutunut tiukkaan treenirypistykseen ja kunto on nousussa. Mervi puolestaan on hiihtänyt 39-vuotiaana tällä kaudella kovempaa kuin koskaan ja vaikka ”Aikku” Saarisen kausi ei ole mennyt likikään odotetusti, on hän suomalaisladuilla edelleen tykkikategoriassa.

Mitaleille kampeavat viime talven mestari Hämeenlinna, viime vuoden pronssiporukka Vieremän koitto Kerttu Niskasen tahdittamana ja sen jälkeen LeKi, Oulu ja ehkäpä Kaisa Mäkäräisen edustama emäntäseura Kontiolahden Urheilijat lienevät seuraavat kovat kandidaatit mitskuille.

Naisista Saariset ovat tulessa perjantaisessa perinteisen tyylin parisprintissä ja sunnuntaina ”maratonille” eli vapaan tyylin 30 kilometrille starttaavat Aikku ja Mervi.

Miesten viestiporukka Kisalla oli viime vuonna alun hankaluuksista huolimatta komeasti sijalla 15. Tänä vuonna realistinen sijahaarukka on asiantuntijaennusteen mukaan samoilla tietämillä eli sijojen 10–20 välissä. Kisan nelikossa viestin perinteisellä tyylillä avaa väkivahva Esa Seppä, toisen kympin pistelee Lasse Lemmettija kolmososuuden luistelee Samuli Kivistö ja ankkurina on totta kai Iiro Niskanen.

Parisprinttiin Kisan miehistä osallistuvat Esa Seppä ja Lasse Lemmetti ja sunnuntaiseen 50 kilometrin kuninkuusmatkalle lähtevät Iiro Niskanen ja Esa Seppä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?