Lempäälässä kerrostalon naapurista ”hävisi” omakotitalo

Kuvamanipulointi on yleistä kiinteistömarkkinoinnissa

 

Kanavatien alkupäähän nykyisen Siwan kohdalle nousee kerrostalo. Kuvaa on manipuloitu. Vasemmassa alalaidassa olevan viheralueen paikalla on omakotitalo.

Kanavatien alkupäähän nykyisen Siwan kohdalle nousee kerrostalo. Kuvaa on manipuloitu. Oikeassa alalaidassa olevan viheralueen paikalla on omakotitalo.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat julkaisi 14. maaliskuuta uutisen kerrostalohankkeesta. Jutun yhteydessä oli havainnekuva, joka on kohteen naapurissa asuvan Pertti Huuskon mielestä harhaanjohtava. Kuvasta on poistettu hänen omakotitalonsa.

– Rakennettavan kiinteistön välittömässä naapurissa sijaitsee suuri omakotitalo osoitteessa Kanavatie 12, eikä kuvamanipulaation osoittama rauhallinen asumaton, viehättävä puistoalue. Uuden kiinteistön mahdollisten tulevien asukkaiden tulee tämä tietää ja tiedostaa ostopäätöstä harkitessaan, omakotitalon omistaja Pertti Huusko toteaa.

Hän on aiemmin tehnyt naapuriinsa suunnitellun kerrostalon rakennuslupahakemuksesta valituksen. Valitus on sittemmin hylätty ja Asunto Oy Hopeaharjun kerrostalon rakentaminen alkaa toukokuussa.

Tämä omakotitalo puuttui kerrostalouutisen kuvasta. Kerrostalo tulee talon taakse.

Tämä omakotitalo puuttui kerrostalouutisen kuvasta. Kerrostalo tulee talon taakse.

Lehti sai kuvan kerrostalon rakentajalta lempääläläiseltä Pirkan Laaturakenne Oy:ltä.

Rakennusliikkeen toimitusjohtaja Kati Korkeakoski kertoo, että kyseinen talo on piilotettu hienotunteisuussyistä.

– Samaa kuvaa käytetään myös mainoksissa. Haluan olla kohtelias talon omistajaa kohtaan, ettei tarvitse myöhemmin kuulla valitusta siitä, miksi talo näkyy mainoksissa.

Lakimies: totuudenvastainen

Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Mika Hakamäki toteaa, että kuvan manipulointi ei ole kiinteistömarkkinoinnissa kiellettävää tai lainvastaista.

Sitä tapahtuu hänen mukaansa koko ajan, kun esimerkiksi myytävissä kohteissa kuviin on ”istutettu” puusto ja muu viherkasvillisuus valmiiksi kuvaamaan tilannetta, jollainen ympäristö voisi olla esimerkiksi parinkymmenen vuoden kuluttua.

– Ymmärrän myös sen, jos kuvista poistetaan ympäristöä häiritseviä asioita, kuten esimerkiksi purkutuomion saaneita kohteita.

– Sen neuvon juristina antaisin, että en lähtisi poistamaan kuvista asiallisia rakennuksia. Jos sellaisia poistetaan, kuva on totuudenvastainen ja sillä voi olla merkitystä myytävästä kohteesta kiinnostuneelle asiakkaalle tai myytävän kohteen ympäristölle, Mika Hakamäki sanoo.

Yksi kommentti

  1. Mary

    Pirkan Laaturakenne jatkaa samoilla linjoilla. Tuleva kohde ”As Oy Lempäälän Linturanta” myös erittäin harhaanjohtavia ja valheellisia esittelykuvia kohteesta!!!!
    Onko valheellinen markkinointi ja asiakkaiden huijaaminen todellakin edelleen sallittua?

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?